Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2016 - Anul XXI, nr. 195 (6308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac dur

Flutur către Nechifor: ”Populaţia judeţului îşi va aminti de administraţia condusă de dumneavoastră ca fiind o administraţie neputincioasă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, l-a acuzat pe predecesorul său, social-democratul Cătălin Nechifor, de dezinformare şi intoxicare a opiniei publice după ce acesta l-a atacat că nu ar fi făcut demersurile necesare către ”prietenul Cioloş” (n.r. - premierul Dacian Cioloş) pentru ca judeţul Suceava să primească mai mulţi bani la recenta rectificare bugetară. Flutur a explicat că judeţul Suceava a primit la rectificare întreaga sumă pe care a solicitat-o şi nu doar 2,4 milioane de lei, aşa cum afirmase adversarul său politic.

”Domnule Nechifor, anexa 3 şi nu 4, cum aţi spus dumneavoastră, face referire la bani alocaţi pentru judeţe (fiţi, vă rog, mai atent). Acolo, din 75,04 milioane de lei, judeţul Suceava a primit 2,1 milioane şi este pe locul 9, nu 38, cum aţi afirmat dumneavoastră şi, atenţie, s-a primit tot ce s-a cerut: bani pentru fructe proaspete pentru elevi, unde judeţul Suceava este pe primul loc cu 800.000 de lei, bani pentru personalul neclerical, 1,1 milioane de lei. Domnule Nechifor, anexa 4 se referă la comune, oraşe şi municipii şi la fonduri alocate pentru cadrele didactice precum restanţe la hotărâri judecătoreşti, titluri executorii şi nu are nici o legătură cu Consiliul Judeţean Suceava. În această situaţie, cât a cerut Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, condus de PSD, atât s-a primit. Acolo Suceava este pe locul 38, dar verificaţi-vă oamenii pe care i-aţi pus să conducă instituţia. Domnule Nechifor, s-au retras bani pentru învăţământul confesional la trei judeţe din ţară, printre care şi Suceava, pentru că s-a estimat greşit la începutul anului de către Inspectoratul Școlar, condus de PSD. S-a estimat o sumă mai mare pentru 25 de unităţi acreditate, deşi doar în 21 de unităţi s-au înscris elevi, în total 3.688. Evident că s-a făcut rectificarea în funcţie de numărul de elevi”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Flutur susţine că la rectificarea bugetară judeţul Suceava a primit toţi banii solicitaţi

Flutur a concluzionat că la această rectificare bugetară s-a primit întreaga sumă de bani solicitată ”şi nu este nevoie de prietenii, aşa cum subliniaţi dumneavoastră, şi cum partidul dumneavoastră s-a obişnuit să facă de ani de zile”. El i-a amintit fostului preşedinte al Consiliului Judeţean că în două luni de când a preluat şefia instituţiei a deblocat prin demersuri oficiale proiecte importante pentru judeţ, amintind de finanţarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava, ”uitată timp de 4 ani de PSD”, finanţarea lucrărilor la pârtia de schi de la Câmpulung, construcţia conductei de gaz spre Vatra Dornei împreună cu Transgaz şi Romsilva, alocarea a 29 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii, asfaltarea drumului naţional spre Putna, urmând cel de la Broşteni şi E85 Suceava – Siret, aprobarea proiectelor promovate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru mai multe localităţi din judeţ şi continuarea proiectelor mai vechi. El a adăugat că sunt în evaluare la Ministerul Educaţiei proiecte de 72 milioane de lei pentru şcoli, alte 16 milioane de lei fiind alocate deja.  ”Acum înţeleg mai bine de ce în <Ghidul turistic Bucovina> aţi confundat, impardonabil, Siretul cu Rădăuţiul. După ce, în ultimii 4 ani, proiectele importante de dezvoltare a judeţului au fost blocate, acum veniţi cu neadevăruri. Populaţia judeţului îşi va aminti de administraţia condusă de dumneavoastră ca fiind o administraţie neputincioasă”, a spus Flutur. El a ţinut să sublinieze că ”la ce volum de muncă este la Consiliul Judeţean Suceava, în această perioadă, nu mi-am propus să pierd timpul cu replici date neputincioşilor, mai exact fostei conduceri din ultimii 4 ani, dar, totuşi, am vrut să fac câteva precizări pentru a repune adevărul în drepturi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur către Nechifor: ”Populaţia judeţului îşi va aminti de administraţia condusă de dumneavoastră ca fiind o administraţie neputincioasă”.
 Vizualizări articol: 3726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Flutur către Nechifor: ”Populaţia judeţului îşi va aminti de administraţia condusă de dumneavoastră ca fiind o administraţie neputincioasă”3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Elegant trimis de
(22 aug 2016, 16:24:18
Dl Flutur a ramas acelasi om elegant in gesturi si in vorbe si nu i-a dat un raspuns mai vartos fostului (din greseala) presedinte al CJ; oricum, dl Nechifor e pe lista fostilor care n-au facut nimic pentru judet, iar in timpul programului de lucru se scuza ca trebuie sa mearga la culcare doua ore...dormi linistiti, esti out of service...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei