Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2016 - Anul XXI, nr. 172 (6285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Şerbăuţi

Campania umanitară „Unii lângă alţii la Dispensarul SF”, un succes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania umanitară „Unii lângă alţii la Dispensarul SF”, iniţiată de medicul de familie din Şerbăuţi, Florin Haidamac, doctor-scriitor, s-a încheiat sâmbătă, 23 iulie, cu succes. După cum a spus iniţiatorul campaniei, scopul acesteia a fost atins, şi anume sprijinirea a şase sugari cu lapte praf, scutece, hăinuţe. Au fost persoane care au donat bani cu care s-au cumpărat provizii de scutece, produse de îngrijire şi lapte praf pentru micuți. Oameni din tot judeţul, dar şi din străinătate au răspuns pozitiv la apelul făcut de dr. Haidamac şi de colaboratorii lui şi au trimis pachete cu toate cele necesare copilaşilor care provin din familii nevoiaşe: hăinuțe noi şi aproape noi, suficiente pentru mai mult timp, produse de igienă, scutece, lapte praf, toate fiind produse de calitate, articole pentru îngrijirea bebeluşilor, suficiente pentru câteva luni bune, şi multe jucării.

 

Există speranţă pentru că am reuşit să mobilizăm oameni din tot judeţul şi chiar de peste graniţele ţării”

Beneficiarii campaniei sunt cinci fetiţe (în vârstă de două luni, de trei luni, de patru luni, de cinci luni, de 11 luni) şi un băieţel în vârstă de cinci luni. „S-a încheiat campania <Unii lângă alţii la Dispensarul SF>. Emoţiile mele sunt mari atunci când găsesc oameni care rezonează cu valorile mele. Şi v-am găsit. Am reuşit să ne strângem unii lângă alţii pentru câţiva copilaşi care, deşi prea mici ca să mulţumească în cuvinte, sunt sigur că vor simţi toată atenţia şi afecţiunea voastră. Da. Există speranţă pentru că am reuşit să mobilizăm oameni din tot judeţul şi chiar de peste graniţele ţării. Oameni care oferă copiilor lor o educaţie corectă. Oameni care te fac să te simţi mândru că eşti contemporan cu ei”, a spus iniţiatorul campaniei. Tot dr. Haidamac susţine cu tărie că „Unii lângă alţii la Dispensarul SF” a fost un succes. „Pentru mine a fost ca un balsam peste toate gândurile exclusiv pesimiste. Luaţi separat poate nu contăm pentru nimeni. Că aşa ne-a obişnuit statul ăsta. Însă unii lângă alţii putem deveni modele pentru cei care vin din urmă. Poate chiar pentru unii din cei pe care-i ajutăm acum. Cine ştie? Totul e în interiorul nostru. Şi binele, şi răul. Şi viaţa, şi moartea. Şi speranţa, şi depresia. Dar în special, primul pas unul către altul. Prima mână pe care o întindem. De aici pleacă totul. Din noi. Suntem adevărate oglinzi. Ceea ce oferim primim înapoi. Vreau să vă mulţumesc din toată inima pentru implicare, empatie, încredere şi prietenie. Astea sunt cărămizile cu care putem construi o societate în care cu adevărat copiii noştri să aibă un viitor. Mai există speranţă? Până şi pesimistul din mine răspunde da”.

 

Bucuria de a dărui

Alături de dr. Haidamac, sâmbătă, la Şerbăuţi, ca de altfel pe perioada întregii campanii, s-a aflat şi învăţătoarea Nicoleta Bogoş, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc. Ea ne-a spus că s-a alăturat unui prieten drag, dr. Florin Haidamac, care la rândul său s-a implicat şi în activităţile copiilor din Câmpulung, „un om valoros pentru toți cei care îi trec pragul dispensarului şi sufletului”. „Astfel de acțiuni reprezintă un mod de viață pentru mine. Aş vrea să am suficient timp şi resurse să pot face, întotdeauna, mai mult. Pe dr. Florin Haidamac îl cunosc de mult timp şi nu e prima acțiune în care ne implicăm împreună (de altfel, la una din aceste activități ne-am şi cunoscut) şi ne leagă un sentimente de apreciere şi respect reciproc, de dragoste pentru oameni. Ne bucurăm mult de fiecare dată când reuşim să adunăm oameni cu suflet frumos în jurul celor care au nevoie. Ce-am simțit? Un sentiment pe care puțini oameni îl cunosc şi îl înțeleg - bucuria de a dărui, de a fi părtaş la binele celor din jur, de a te hrăni cu privirile încărcate de dragoste şi recunoştință, de a avea convingerea, cel puțin în ceea ce mă priveşte, că nu trăiesc doar pentru că m-am născut”, ne-a spus Nicoleta Bogoş. Şi a mai adăugat ceva. Ne-a vorbit de onoare. Se simte onorată când oameni care nu o cunosc, dar au auzit, poate, câte ceva din ceea ce face, o caută, se implică necondiţionat, cu o încredere care îi face cinste. „Iubesc mult copiii, oamenii care se străduiesc să trăiască frumos şi implicarea în astfel de acțiuni e un mod de viață pentru mine, certitudinea că în <pătrățelul meu>fac ceea ce pot, cu ceea ce am, acolo unde mă aflu şi mă străduiesc să trăiesc frumos şi cu folos, să las ceva în urmă. Am binecuvântarea să fiu dascăl şi asta îmi dă posibilitatea să transmit, generație cu generație, acest fel de a fi”, a completat Nicoleta Bogoş. Printre oamenii care s-au alăturat campaniei „Unii lângă alţii la Dispensarul SF” se numără Eliza Dominte, Adriana Horia, Elena Gabriela Gagniuc, Elena Ungureanu, Simonela Maftei, Mihaela Iosep, Viorica Iosep, Ana Andruşcă, Ana Humorean, Alina Hrițcu, Doina Moroşan, Bianca Chiperi, Sinclitica Tiron, Dorina Ursan, Sasu Maria, Rozalia şi Viorel Țăran, oameni care şi-au manifestat dorința de a sprijini şi acţiuni umanitare viitoare, eventual o campanie pentru copiii necăjiţi care au nevoie de ghiozdane şi rechizite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania umanitară „Unii lângă alţii la Dispensarul SF”, un succes.
 Vizualizări articol: 2043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Campania umanitară „Unii lângă alţii la Dispensarul SF”, un succes5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura răzuită Probabil că este printre cele mai economice și ușor de făcut prăjituri de casă, dar în același timp este foarte spornică și deosebit de gustoasă. În plus, deși are aparență de prăjitură cu cremă, în realitate este din categoria... Citeşte