Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2016 - Anul XXI, nr. 157 (6270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Flutur anunţă că ”a curmat suferinţa salariaţilor din Consiliul Judeţean şi din unităţile subordonate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a efectuat, marţi, un raid prin toate instituţiile subordonate CJ, unde s-a întâlnit cu conducerea acestora şi cu unii dintre salariaţi. Flutur a început ”programul de vizită” cu Aeroportul ”Ștefan cel Mare”, a continuat cu Centrul Cultural Bucovina şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi l-a încheiat la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. ”Am vrut să văd ce au gândit cei de dinainte”, a explicat Gheorghe Flutur aceste întâlniri ”de lucru”.

După această primă evaluare, preşedintele a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va prezenta o nouă organigramă deliberativului judeţean, în care posturile de directori - ”un număr consistent”- din cadrul CJ vor fi reduse serios. Potrivit lui Flutur, nu sunt excluse unele schimbări în actualele structuri, respectiv ”cei care nu înţeleg ritmul sau linia impusă”, dar ca mod general de lucru concedierile nu ar figura pe agenda sa. ”Nu am venit cu gândul schimbării managerilor, dar sunt convins că vor fi şi schimbări. Unii care nu înţeleg ritmul sau linia impusă. Nu o spun ca o răzbunare, ci trebuie să fie până la urmă ca o înţelegere. Dacă oamenii vor înţelege ritmul, linia impusă şi calendarul e în regulă, dacă nu, trebuie să găsim alte soluţii pentru revigorarea activităţii CJ. Dacă va fi să schimb pe cineva, va fi printr-o discuţie civilizată. Nu demisia sau răfuiala politică. Unde cred că avem alte soluţii vom putea ajunge la o înţelegere fără ca respectivii să-şi piardă locul de muncă”, a arătat Flutur.

 

 ”Venim cu lucruri normale, poate cu alt ritm, nu la 220, ci la 380”

Întrebat câţi directori îşi vor pierde funcţiile, preşedintele CJ a răspuns că organigrama este încă în lucru şi ”n-are rost s-o dau pe etape. E vară, e cald, se mai creează palpitaţii”. Ceea ce le-a transmis, însă, salariaţilor a fost că vizita la instituţiile subordonate a avut şi scopul de a le curma tensiunea aşteptării unei decizii în privinţa viitorului lor. ”Ieri am vrut să curm această aşteptare la ăştia, care stăteau şi se întrebau, că ce face cu noi.  Mergeţi înainte e mesajul”, a declarat Flutur. De asemenea, le-a transmis că toate cursurile de perfecţionare pentru funcţionari pot fi urmate şi la Piatra Neamţ sau chiar la Suceava şi nu ”la malul mării”. ”Le-am curmat suferinţa spunându-le care sunt aşteptările pentru că unii dintre ei credeau nu ştiu ce. Venim cu lucruri normale, poate cu alt ritm, nu la 220, ci la 380. Asta-i viaţa, avem de recuperat”, a arătat Gheorghe Flutur.

În privinţa relocărilor pentru unele servicii, preşedintele a spus că n-a venit ”cu ceva preconceput”, dar ”când vorbim de atâtea lucruri pe care vrem să le facem trebuie să încercăm să fim eficienţi”. ”Ne gândim la o realocare a spaţiilor şi la o organigramă mai eficientă. Mă întreb de ce Centrul Cultural Bucovina nu e în Casa Prieteniei şi e acolo Direcţia de Drumuri Judeţene. E o clădire de patrimoniu superbă şi va trebui să-i dăm importanţa şi ştaiful pe care îl merită”, a argumentat Flutur, completând că, în opinia sa, toţi salariaţii dintr-un serviciu trebuie să lucreze în aceeaşi clădire.

”Sunt nişte linii pe care eu le cer. Spitalul e unitate cu foc continuu şi trebuie exigenţă 24 din 24, Protecţia copilului înseamnă că ne ocupăm de supravegheat oamenii, că e o armată de oameni care trebuie să ştie că răspund de viaţa celor care, săracii, nu din voia lor sunt acolo unde sunt şi noi răspundem de ei. La aeroport ne interesează siguranţa celor care zboară şi trebuie să ne gândim la asta. Iau problemele din mers, dar le iau cu viteză mare, că nu pot închide o lună până ce mă acomodez eu cu CJ. Hârtiile vin, trebuie să ştiu ce aprob”, a mai spus preşedintele CJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că ”a curmat suferinţa salariaţilor din Consiliul Judeţean şi din unităţile subordonate”.
 Vizualizări articol: 9443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 15 voturi
Flutur anunţă că ”a curmat suferinţa salariaţilor din Consiliul Judeţean şi din unităţile subordonate”3.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un judet puternic si prosper, cu Flutur ! trimis de
( 7 iul 2016, 13:34:17

Cetatenii isi aleg conducatorii, apoi fiecare dintre ei isi vad de problemele lui personale - fiecare face ce vrea la locul lui de munca! Cu Fluture e altceva, se pare ca nu mai merge!

Din pacate societatea civica suceveana nu este dezvoltata si nici nu a fost dorita de puterea care a facut tot posibilul sa o submineze, pentru a nu-i incurca “afacerile” clientelare.
Mai rau este ca nici acum presa nu sprijina societatea civila!

In ceea ce ma priveste, am incercat, prin ceea ce am scris, sa sesizez, sa ma implic dar am riscat, si ca urmare opiniile mele nu mai apar pe site.
Si intrucit site-ul este tot mai subtire, deduc ca situatia mea nu este singulara.
Din mai multe opinii se selecteaza ceva bun si asta, in ultima istanta, duce la progres.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei