Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2016 - Anul XXI, nr. 157 (6270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

A manevrat la negru peste 10.000 mc de material lemnos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Cârlibaba, acţionar şi administrator al unei societăţi care se ocupa cu exploatarea şi comercializarea materialului lemnos, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală, fapte care s-au derulat în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Trişciuc a manevrat la negru nu mai puţin de 10.800 mc material lemnos în valoare de 1.544.310 lei. Faptele s-au produs în perioada august 2010 – iunie 2012, iar prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la 255.794 de lei.

„Inculpatul Trişciuc Ilie a comercializat material lemnos, în majoritatea cazurilor emiţând doar avize de însoţire material lemnos, fără a întocmi însă facturile corespunzătoare, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile ale societăţii şi fără a le declara, modalitate prin care a urmărit obţinerea de avantaje fiscale, diminuându-şi baza impozabilă, şi în care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul de stat, pe care l-a prejudiciat prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului aferent.  De asemenea, în perioada iulie – noiembrie 2012, în aceeaşi calitate, a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive, în vederea obţinerii de avantaje fiscale, prejudiciind bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Concret, Ilie Trişciuc nu a emis facturi şi chitanţe fiscale (259 de avize de însoţire material lemnos nefacturate şi 12 avize de însoţire nefacturate integral), şi nu a evidenţiat venituri în cuantum de 17.872 lei, care rezultă din trei facturi fiscale emise către diferiţi clienţi.

Firma din Cârlibaba a derulat afaceri în perioada menţionată cu beneficiari atât de pe raza judeţului Suceava, cât şi de pe raza judeţelor învecinate, respectiv Bistriţa şi Maramureş.

 

Sechestru pe bunurile personale şi ale firmei

Afacerile cu material lemnos nu au fost singura ilegalitate comisă de Ilie Trişciuc.

„În perioada 31 iulie – 08 noiembrie 2012, Trişciuc Ilie, în aceeaşi calitate, de administrator al propriei societăţi, a evidenţiat în înregistrările contabile operaţiuni fictive, respectiv prestări de servicii pentru care nu rezultă realitatea operaţiunilor taxabile (5 facturi emise de două societăţi comerciale), valoarea operaţiunilor taxabile fiind de 92.685 lei, modalitate în care bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 37.074 lei, din care impozit pe profit în sumă de 14.830 lei şi TVA în sumă de 22.244 lei”, se mai menţionează în comunicatul procurorilor suceveni.

În acest fel, prejudiciul total adus bugetului de stat de către Ilie Trişciuc se ridică la 292.868 lei.

„Pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea, de la urmărire, a  bunurilor ce pot servi la garantarea reparării pagubei produse prin infracţiune, în cauză s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile ale inculpatului (clădiri, terenuri, un vehicul) şi asupra bunurilor mobile ale părţii responsabile civilmente (2 autovehicule)”, au mai arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Aceştia au mai arătat că potrivit Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare este o situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A manevrat la negru peste 10.000 mc de material lemnos.
 Vizualizări articol: 6216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A manevrat la negru peste 10.000 mc de material lemnos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei