Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2016 - Anul XXI, nr. 150 (6263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

Două surioare, luate de stat după ce mama lor le încuia în casă şi pleca la cârciumi prin sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două surioare din Moldoviţa, una în vârstă de 1 an, iar cealaltă în vârstă de 3 ani, au ajuns ieri în grija statului şi au fost date în plasament unui asistent maternal profesionist, după ce mama lor le încuia în casă şi pleca la cârciumi prin sat. Femeia, în vârstă de 26 de ani, mai are doi copii minori, un băieţel în vârstă de 5 ani, care este crescut de bunica maternă din Moldoviţa, şi un băieţel în vârstă de 4 ani, crescut de  bunica paternă din comuna Marginea.

Tatăl copiilor este plecat la muncă în străinătate de mai puţin de două luni. Cel puţin aşa „vorbeşte lumea”. Situaţia copiilor din această familie era cunoscută de sătenii din Moldoviţa care au sesizat de mai multe ori autorităţile. Ambii părinţi sunt cunoscuţi consumatori de băuturi alcoolice şi „pasionaţi de păcănele”. Banii pentru aceste plăceri proveneau din alocaţia copiilor şi din munci ocazionale prestate de tatăl copiilor.

 

În atenţia autorităţilor de mai mult timp

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava monitorizează acest caz de mai mult timp şi au făcut mai multe anchete sociale la domiciliul din Moldoviţa. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „la cea mai recentă anchetă socială realizată de noi, mama copiilor a dat o declaraţie în scris că se va ocupa de fetiţe şi că nu doreşte să le dea la stat. Familia a fost ajutată cu alimente, îmbrăcăminte de Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România şi situaţia familiei părea să se îmbunătăţească. Când am fost noi în vizită, în casă (o cameră şi un hol, închiriate) era cald, copiii erau îngrijiţi şi mama pregătise hrană proaspătă pentru fetiţe. De această dată, femeia şi-a dat acordul pentru ca surioarele să fie date în plasament la un asistent maternal profesionist”.

 

A fugit cu fetiţele din spital

Luni, 27 iunie, în jurul orei 22.20, un vecin a anunţat poliţiştii cu privire la doi copii minori care, în ciuda faptului că au febră şi au simptome de răceală, sunt închişi singuri în casă, în timp ce mama lor se află „la băut prin sat”. Poliţiştii au verificat informaţia şi, într-adevăr, mama copiilor a fost găsită „pe terasa unui bar din Moldoviţa, consumând băuturi alcoolice, fiind plecată de acasă de la ora 15.00”, iar copiii ei se aflau în locuință singuri şi bolnavi. Autorităţile au sunat la Serviciul de Ambulanţă, echipajul acestuia constatând că cele două fetiţe aveau febră și tușeau și se impunea transportul acestora la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru investigații mai amănunțite.

În primă fază, mama nu a fost de acord cu transportul copiilor la spital, însă ulterior s-a deplasat împreună cu aceștia la insistențele lucrătorilor de poliție și ale echipajului medical. Femeia a fost internată cu fetiţele în spitalul din Câmpulung Moldovenesc, doar că mama, încă sub influenţa alcoolului, a fugit cu copiii din spital, marţi dimineaţă, şi i-a dus acasă, la Moldoviţa. Acest gest a contat mult în decizia luată de Protecţia Copilului Suceava de a lua copiii din familie. Serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Moldovița a efectuat o anchetă socială din care a rezultat că celor două minore le-ar fi mai bine departe de mama alcoolică. Femeia a fost convinsă de autorităţi să-şi dea copiii la stat. În cazul unui refuz, DGASPC Suceava ar fi apelat la instanţele judecătoreşti pentru ca cele două minore să fie luate de lângă mamă, alături de care se află în situaţie de risc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două surioare, luate de stat după ce mama lor le încuia în casă şi pleca la cârciumi prin sat.
 Vizualizări articol: 7507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Două surioare, luate de stat după ce mama lor le încuia în casă şi pleca la cârciumi prin sat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei