Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2016 - Anul XXI, nr. 150 (6263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu umilinţă…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

… vorba lui Grădinescu, îmi cer iertare pentru fapta mea: am lăudat un comentator. Nu mai fac! La două zile după ce am spus despre Cosmin Băleanu că pare viu la microfon, s-a dovedit că este doar rezemat acolo, ca în bancul ăla, ca să-i încaseze salariul. Nu, domnul cu pricina nu ne-a servit vreo “gherlă”, astea ţin şi de exigenţa noastră uneori nejustificată, căci şi noi, ăştia care criticăm, am fi la fel de expuşi în locul comentatorilor. Dar de data asta Băleanu a comis-o rău, practic şi-a ratat momentul! Căci asta înseamnă să ai şansa de a comenta un meci Anglia-Islanda, la un turneu final, soldat cu una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, iar tu să afirmi că Islanda n-a jucat fotbal tot turneul… Putea face o sărbătoare din acea seară! Chiar dacă ţinea cu Anglia, ar fi trebuit să aibă puterea de a fi fair-play, că doar englezii au inventat conceptul. Islandezii au marcat meci de meci (6 goluri în 4 partide!), aduc mereu în atac 5-6 jucători, preferă să joace pe contraatac, dar au fost capabili şi să dezmembreze apărarea englezilor prin pase succesive la golul doi, au reuşit şi o execuţie perfectă din foarfecă, la care Stancu doar visează, şi mai ales – nu-mi cer scuze pentru majuscule! – NU TRAG NICIODATĂ DE TIMP! Aţi observat? Nu se tăvălesc, portarul nu întârzie degajările, fundaşii laterali nu se întind la auturi! Păi orice echipă, oricât de mare, ar fi făcut toate astea pe finalul cu Anglia, unele la cel mai nesimţit mod, altele mai voalat, că ţin la imagine. Islanda nu, deloc! Doar trei minute de prelungire, adică exact schimbările. Alt exemplu, când putea să stea pe coada ei, în ultimele minute ale meciului cu Austria, ca să nu rişte primirea unui gol care i-ar fi adus eliminarea, Islanda s-a prăvălit în atac şi a înscris ea, astfel că în loc de Croaţia a primit Anglia în optimi. Iar cineva, acolo sus, “la păianjen”, i-a răsplătit pentru asta. Îndrăznesc să spun că prezenţa acestei naţiuni la Euro, dar mai ales succesul ei, reprezintă cel mai bun lucru care se putea întâmpla fotbalului. Iar tu, martor al acestei minuni, eşti orb, nu înţelegi chiar nimic din sportul pe care-l comentezi?! Înapoi la Liga 1, acolo ţi-e locul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu umilinţă….
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cu umilinţă…5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei