Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2016 - Anul XXI, nr. 150 (6263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cod portocaliu

Străzi acoperite de apă din cauza ploilor torenţiale abătute asupra Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ploile abundente de ieri dimineaţă, când întreg judeţul s-a aflat sub incidenţa codului galben de furtuni, transformat ulterior în cod portocaliu de meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, au transformat o parte din străzile Sucevei în canale navigabile.

Cantităţile de apă revărsate din cer, care au atins în unele zone şi 70 de litri pe mp, în combinaţie cu particularităţile topografice ale Sucevei, au făcut ca apele să se adune pe unele străzi, depăşind cu mult puterea de absorbţie a reţelelor de canalizare.

În centrul Sucevei, strada Nicolae Bălcescu a fost acoperită de apă, revărsată nu doar din cer, ci şi de pe străzile adiacente, a căror pantă a favorizat scurgerea surplusului de precipitaţii.

Din fericire, la scurt timp după ce ploaia s-a mai domolit, canalizarea oraşului şi-a demonstrat eficienţa, preluând rapid apele pluviale, încât, după ce norii de ploaie s-au îndepărtat, nici nu se mai vedeau urmele „potopului”.

Situaţia a fost mult mai gravă în Burdujeni, unde în zona Bisericii „Sf. Andrei”, pe o porţiune mai joasă, strada a devenit un lac de acumulare, cu o adâncime de 30-40 de cm, încât apa a depăşit pragul maşinilor aflate în trafic, pătrunzând la interior.

Nivelul apei a crescut atât de mult încât a acoperit şi trotuarele de pe o porţiune a străzii Calea Burdujeni.

Probleme cu apa acumulată pe stradă au fost şi în alte zone ale oraşului, unde volumul mare de apă cursă din cer şi poziţionarea topografică au favorizat formarea unor bălţi impresionante.

 

Cod galben, urmat de cod portocaliu

Problemele de acumulare a unor cantităţi mai mari de apă pe străzile Sucevei s-au manifestat pe fondul unor fenomene meteorologice extreme.

Astfel, pentru ziua de marţi, meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de furtuni, urmată de atenţionare cod portocaliu, pentru instabilitate atmosferică foarte accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzi acoperite de apă din cauza ploilor torenţiale abătute asupra Sucevei.
 Vizualizări articol: 9689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Străzi acoperite de apă din cauza ploilor torenţiale abătute asupra Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha, ce duma buna! trimis de
(29 iun 2016, 13:26:23
Stiti cumva cate canale au fost astupate cu asfalt la ultima turnare de covor asfaltic de pe Calea Burdujeni? Hm? Asa se intampla la fiecare ploicica, de cand s-a asfaltat... Vinovat(i)???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei