Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2016 - Anul XXI, nr. 150 (6263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umbrele trecutului

Sucevean săltat în 2016, sub acuzaţia că a jefuit doi austrieci în 1999

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un mandat european de arestare care vizează o faptă comisă tocmai în 1999 a fost pus în aplicare de poliţiştii suceveni acum câteva zile, un sucevean în vârstă de 41 de ani fiind săltat sub acuzaţia că i-a tâlhărit pe membrii unei familii din Austria. După cum am mai arătat în cotidianul nostru, Mihai Cristi Jitariu (fost Baba) a fost ridicat, joia trecută, de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean,de la o sală de forţă de pe strada Universităţii din municipiul Suceava. Acestuia i s-a comunicat că Biroul Național SIRENE Austria a introdus o semnalare, în baza unui mandat european de arestare emis pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Arestarea s-a făcut la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a pus în aplicare solicitarea autorităţilor judiciare austriece.

Singurele date care nis-au comunicat legate de faptă este că suceveanul a fost pus sub acuzare sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, constând în aceea că în cursul anului 1999 ar fi sustras, prin violenţă, de la o familie domiciliată în localitatea Puchberg – Austria, suma de 2.000 de euro. Fapta ar fi fost comisă în casa victimelor.  

În baza mandatului, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie a suceveanului, pe o durată de 15 zile, până pe 7 iulie inclusiv. Următorul termen în acest dosar este programat pe 1 iulie, până când procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava are termen să prezinte o traducere a mandatului european de arestare, în care sunt trecute acuzaţiile aduse suceveanului. Oricum, autorităţile române nu pot face prea multe în cazurile de acest gen, suceveanul urmând a fi judecat de austrieci.

Până la o eventuală condamnare, Mihai Cristi Jitariu (fost Baba) se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

 

Austriecii au mai condamnat un sucevean după mulţi ani

Un alt caz de notorietate legat de un mandat european de arestare emis de autorităţile austriece l-a vizat pe omul de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu. Acesta a fost pus sub acuzare după mulţi ani, pentru două jafuri armate comise în 2005. Suceveanul a fost anchetat pentru jafuri la două bănci, comise împreună cu un complice. Ca mod de operare, au susţinut austriecii, Vasilică Puşcaşu, împreună cu acel complice neidentificat, pătrundea în incinta băncilor şi aştepta venirea angajaţilor. Sub ameninţarea unei arme – un pistol cu gaze, autorii jafului, cu cagule pe faţă, cereau să se deschidă seiful şi să li se înmâneze banii cash din interior, după care părăseau imediat clădirea, dar şi localitatea. Vasilică Puşcaşu a fost condamnat la 12 ani de închisoare în special în baza probelor ADN. El a fost transferat anul trecut în Penitenciarul Botoşani şi a beneficiat de adaptarea pedepsei la Codul Penal din România, ceea ce i-a scurtat condamnarea cu 2 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean săltat în 2016, sub acuzaţia că a jefuit doi austrieci în 1999.
 Vizualizări articol: 10314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Sucevean săltat în 2016, sub acuzaţia că a jefuit doi austrieci în 19993.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei