Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2016 - Anul XXI, nr. 148 (6261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dublă tragedie

Doi tineri de 20 de ani s-au înecat în râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri în vârstă de 20 de ani şi-au găsit sfârşitul, ieri după-amiază, în râul Suceava, pe raza oraşului Liteni, în apropiere de podul de cale ferată cunoscut ca "Podul Nemţilor". Din primele informaţii rezultă că un grup numeros de persoane de etnie romă, toate din comuna Cristeşti, judeţul Botoşani, au intrat în apă, în apropiere de balastiera din Liteni, pentru a se răcori. Probabil şi din cauza gropilor din albia râului, cei doi tineri nu au mai putut ieşi la suprafaţă. Au strigat după ajutor, ceilalţi au încercat să-i ajute, însă nu au putut. De altfel, supravieţuitorii le-au povestit echipelor de salvatori că şi alte persoane din grup s-au aflat în pericol iminent de a se îneca.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a mobilizat la faţa locului echipaje de la subunităţile Dolhasca, Fălticeni şi Suceava. Ieri după-amiază s-au început operaţiuni de căutare cu două bărci pneumatice şi căngi pentru scotocirea malurilor. Debitul ridicat al apei, pe fondul numeroaselor precipitaţii din ultima perioadă de timp, face operaţiunea de căutare foarte dificilă.

Până aseară, în jurul orei 20.00, echipele de salvare nu reuşiseră încă să dea de vreunul dintre cei doi dispăruţi.

Operaţiunile urmau să continue până la lăsarea întunericului.

După toate probabilităţile astăzi se va apela la Grupa de Scafandri a ISU Suceava, care să continue căutările la adâncime şi să înceapă perierea zonei în care au dispărut cei doi.

Dubla tragedie de ieri s-a petrecut la câteva zile după ce un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Vatra Dornei, a murit înecat în râul Dorna, în apropiere de podul pietonal din centrul municipiului staţiune, după ce a intrat în apa cu debit mare pentru a se răcori în miez de zi, când temperaturile erau ridicate.

Din păcate, tragediile de acest gen se repetă an de an în lunile de vară, în ciuda numeroaselor avertismente transmise de autorităţi, cu privire la pericolele care se ascund la tot pasul în apele curgătoare şi în lacurile de acumulare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri de 20 de ani s-au înecat în râul Suceava.
 Vizualizări articol: 10105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Doi tineri de 20 de ani s-au înecat în râul Suceava1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei