Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2016 - Anul XXI, nr. 148 (6261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prejudiciu mare

Doi tineri, arestaţi pentru o spargere la pont: bani şi bijuterii de 80.000 de dolari furate din casa unui afacerist din Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a admis, sâmbătă, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a doi tineri din municipiul Suceava, identificaţi ca principali autori ai unuia dintre furturile cu cel mai mare prejudiciu care ar fi fost comis vreodată în judeţul Suceava. Pe 15 mai, în plină zi, casa unui bărbat din Dumbrăveni, om cu afaceri important în Bazarul Suceava, a fost spartă, hoţii furând un seif plin cu bani şi bijuterii din aur. Conform unor surse bine informate, prejudiciul constând în bani şi bijuterii ar fi de aproximativ 80.000 de dolari. Pe de altă parte, un prejudiciu real, din punct de vedere al anchetei, va fi greu de stabilit, în condiţiile în care banii nu pot fi justificaţi. Vila spartă îi aparţine unui bărbat din Dumbrăveni, Dorel P., un om foarte cunoscut în Bazarul Suceava, unde deţine chioşcuri. El mai este cunoscut şi pentru că ar aduce marfă pentru mulţi dintre comercianţi, astfel că are pe mână foarte mulţi bani.

Ancheta a fost derulată de Poliţia oraşului Salcea, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Au spart casa în plină zi, lângă o casă de rugăciune plină de oameni

Iulian Claudiu Ciurariu şi Florin Dumitru Blanariu, ambii în vârstă de 19 ani, sunt cei doi suspecţi arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru infracţiunea de furt calificat. În dosar mai este cercetat şi un al treilea suspect, Ilie Constantin Puriuc, tot în vârstă de 19 ani.

Spargerea a fost comisă pe 15 mai, în plină zi, între ora 8.00 şi orele prânzului. Hoţii au profitat de faptul că aveau certitudinea că nimeni nu este acasă, astfel că au acţionat fără a ţine cont de faptul că în apropiere de vilă este o casă de adunare care era plină cu oameni.

Hoţii au pătruns în interior pe un geam de la demisol, pe care l-au forţat. Autorii au avut pontul că bărbatul are în casă un seif în care ţine sume mari de bani. Au reuşit să demonteze acel seif şi l-au furat cu totul.

 

Cine sunt suspecţii de furt

Unul dintre tinerii arestaţi, Iulian Claudiu Ciurariu, a fost condamnat pentru fapte de furt încă din perioada în care era minor, iar recent a fost implicat într-o răfuială. Pe 5 mai, un tânăr în vârstă de 16 ani, domiciliat în Şcheia, a fost lovit violent cu pumnii şi picioarele, în faţa Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Au fost identificaţi opt agresori. Printre ei şi Iulian Claudiu Ciurariu şi Cătălin Ilie Puriuc, doi dintre suspecţii de furt de la Dumbrăveni.

Chiar dacă au o serie de antecedente, cei trei tineri par departe de categoria spărgătorilor cu experienţă în fapte de acest gen. O întrebare la care vor încerca să răspundă anchetatorii este legată de cine s-a aflat în spatele acestui furt şi le-a oferit informaţii autorilor ori chiar i-a ajutat efectiv la comiterea faptei.

Din informaţiile pe care le avem, hoţii şi-au cumpărat cel puţin două autoturisme de lux cu banii furaţi, astfel că în următoarea perioadă se va încerca o recuperare a cât mai mult din prejudiciu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri, arestaţi pentru o spargere la pont: bani şi bijuterii de 80.000 de dolari furate din casa unui afacerist din Bazar.
 Vizualizări articol: 13903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi tineri, arestaţi pentru o spargere la pont: bani şi bijuterii de 80.000 de dolari furate din casa unui afacerist din Bazar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei