TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
luni, 27 iun 2016 - Anul XXI, nr. 148 (6261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9243 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,112 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava

Final de proiect

Elevii şi profesorii Colegiului „Ştefan cel Mare” au dat o nouă „faţă” parcului din curtea instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

 

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au reabilitat spaţiul verde din curtea instituţiei, prin intermediul unui proiect cu finanţare nerambursabilă, demarat în urmă cu trei luni de zile.

Beneficiind de sprijinul financiar al Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România, colegiul sucevean a amenajat un spaţiu de recreere prietenos, atractiv, un loc de aşteptare plăcut, cu pergole, băncuţe, gazon, tuia, arbuşti pitici, flori, stâlpi de iluminat şi vase ceramice.

Cât despre zona la care facem referire, aceasta este situată la intrarea elevilor în curtea şcolii, în pantă, suprafaţă lipsită de vegetaţie, fadă, nepusă în valoare până la demararea proiectului.

Reprezentanţii colegiului au transmis că „Asociaţia Profesioniştilor CN <Ştefan cel Mare> a derulat, începând cu 1 aprilie 2016, proiectul <Gândeşte VERDE şi acţionează!>, proiect planificat a se desfăşura pe perioada a 3 luni. Iniţiat şi documentat de prof. Carmen Amorăriţei şi inginer Sanda Barabaş, proiectul a fost  gândit în scopul amenajării spaţiului verde al colegiului, al formării şi asumării unui comportament responsabil al elevilor faţă de problemele de ecosistem şi implicarea lor, în consecinţă, în acţiuni consecvente de protejare a mediului”.

  

150 de elevi voluntari implicaţi

Finanţarea obţinută de instituţie a fost în cuantum de 9.000 de lei (70% din bugetul total al proiectului), iar activităţile proiectului au antrenat mulţi elevi şi profesori.

Cu prilejul înmânării diplomelor elevilor implicaţi în proiect, prof. Carmen Amorăriţei, coordonatoare a proiectului, a arătat că “începând de astăzi, tabloul Colegiului Naţional <Ştefan cel Mare> Suceava se completează cu un spaţiu verde. Acest loc ideal pentru relaxare şi recreere pe care îl oferim întregii comunităţi şcolare a fost realizat cu implicarea a 150 de elevi voluntari de la clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a A, B, D, a X-a A, a XI-a D, cu o echipă de profesori entuziaşti, motivaţi şi plini de imaginaţie, cu încurajarea permanentă din partea direcţiunii şi cu sprijinul partenerilor (Asociaţia Armenilor şi Primăria Suceava). Pentru ca frumuseţea acestui parc să existe şi mâine este suficient ca fiecare dintre noi să adoptăm un stil de viaţă ecologic, sănătos şi durabil, să preţuim şi să păstrăm parcul prin comportamente civilizate şi să ne asumăm responsabilităţi faţă de propria persoană, ambient şi natură”.De cealaltă partea, ing. Sanda Barabaş, coordonatoare a proiectului, a subliniat că „sămânţa unei idei frumoase a prins rădăcini printr-un proiect care a plăcut şi altora. Oameni frumoşi, elevi şi profesori, conducerea colegiului şi personalul din administraţie, ni s-au alăturat. Cu toţii am demonstrat că iubim colegiul nostru şi că ne pasă. Împreună am format o echipă formidabilă. Acest spaţiu a fost amenajat în cadrul proiectului de educaţie ecologică <Gândeşte VERDE şi acţionează!>, proiect realizat de Asociaţia Profesioniştilor CN <Ştefan cel Mare> Suceava şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. După trei luni, s-a conturat o oază de verdeaţă şi frumos, bine meritată de ştefanişti, care sperăm că va fi iubită şi îngrijită mereu. Să gândim VERDE şi să acţionăm, în aşa fel încât să protejăm natura binecuvântată, dătătoare de bucurie şi energii, trebuie să fie un modus vivendi!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi profesorii Colegiului „Ştefan cel Mare” au dat o nouă „faţă” parcului din curtea instituţiei.
 Vizualizări articol: 6146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii şi profesorii Colegiului „Ştefan cel Mare” au dat o nouă „faţă” parcului din curtea instituţiei5.051

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei