Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2016 - Anul XXI, nr. 148 (6261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Amenzi şi mărfuri confiscate de la comercianţi ambulanţi. Poliţiştii au date că printre aceştia se ascund şi hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a organizat, în perioada 23-25 iunie, o amplă acţiune, cu precădere în  mediul rural, pentru identificarea şi verificarea celor care practică activităţi de comerţ ambulant, încercând să vândă diferite produse din poartă în poartă. Pe lângă faptul că acest comerţ nu este din start, prin natura sa, legal, există numeroase exemple că printre cei care au astfel de preocupări sunt şi hoţi în toată regula, pentru care comerţul este doar un pretext pentru a pătrunde în casele oamenilor. Acest tip de furt este cunoscut în mediul judiciar ca metoda „împrietenirii” cu victima. În cadrul acţiunii au fost aplicate amenzi, constatate infracţiuni şi confiscate mărfuri. Printre altele, a fost ridicată în vederea confiscării şi o maşină semnalată ca furată din Italia

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că din analiza cazurilor de furt de la nivel de judeţ s-a constatat că cel puţin un sfert dintre infracţiunile de acest gen sunt generate şi facilitate de neglijenţa în asigurarea imobilelor sau săvârşite prin metoda ,,împrietenirii” cu victima.

În cadrul acţiunii de la finele săptămânii trecute, la care au participat 220 de  poliţişti de ordine publică, poliţişti rutieri, dar şi poliţişti judiciarişti, au fost constatate 22 de infracţiuni, 2 autori fiind prinşi în flagrant. De asemenea, au fost aplicate 127 de amenzi.

Dintre cazurile care au legătură directă cu cei care fac comerţ ambulant, în satul Branişte, comuna Fundu Moldovei, a fost depistat un autoturism condus de un bărbat din municipiul Suceava. În maşină au fost găsite seturi de lenjerii de pat şi plăpumi, care erau oferite la vânzare de o tânără în vârstă de 29 de ani, din municipiul Suceava. Femeia nu avea acte pe marfă, astfel că i s-a aplicat o amendă de 1.500 de lei, iar bunurile au fost confiscate. Cu amendă s-a ales şi şoferul, care avea în partea din spate a maşinii, în locul numărului de înmatriculare, un carton pe care datele de identificare erau scrise cu o cariocă. Şoferului i s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Într-un alt caz, poliţiştii au identificat în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, un autoturism care era semnalat ca fiind furat din Italia în urmă cu câteva zile. Maşina era folosită pentru comerţ ambulant, iar poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cum a ajuns aceasta la Suceava. Bărbatul care conducea s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de tăinuire.  

În paralel cu aceste acţiuni, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava au desfăşurat şi acţiuni de informare şi responsabilizare a cetăţenilor, fiind purtate discuţii cu persoanele vârstnice şi distribuite peste 1.000 materiale preventive realizate în cadrul campaniei ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt”. Printre altele, poliţiştii le-au recomandat oamenilor să nu intre în contact cu cei care fac comerţ ambulant. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi mărfuri confiscate de la comercianţi ambulanţi. Poliţiştii au date că printre aceştia se ascund şi hoţi.
 Vizualizări articol: 3976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi şi mărfuri confiscate de la comercianţi ambulanţi. Poliţiştii au date că printre aceştia se ascund şi hoţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei