Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Finanţaţi viitorul”

Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus, cu participarea a peste 200 de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 persoane, din care 180 de elevi, 13 cadre didactice şi 20 de părinţi, au participat, în perioada 9-15 mai, la mai multe activităţi educative sub sloganul ,,Finanţaţi viitorul – dreptul la educaţie pentru toţi”, coordonat de Campania Globală pentru Educaţie, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus. Scopul acţiunilor a fost acela de a atrage atenţia asupra faptului că ,,fără o finanţare suficientă, transparentă şi adecvată nevoilor, educaţia de calitate pentru toţi copiii riscă să rămână doar un deziderat”.

”Finanţaţi viitorul” este un ,,demers internaţional al societăţii civile”, coordonat de Campania Globală pentru Educaţie, care reuneşte peste o sută de organizaţii naţionale, regionale şi internaţionale care sprijină dreptul universal la educaţie. Partener al Campaniei Globale pentru Educaţie (CGE) de mulţi ani, Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus a derulat numeroase activităţi ce au avut ca scop popularizarea, implicarea şi atragerea atenţiei opiniei publice pentru a „sensibiliza autorităţile statului român şi autorităţile locale să sprijine o mai bună şi coerentă finanţare a sistemului de educaţie”.

Prima activitate a campaniei a constat în popularizarea scopului, obiectivelor proiectului printr-o prezentare (în format PowerPoint) ce a oferit participanţilor (elevi, profesori, părinţi, membri ai comunităţii locale) la Campania Globală pentru Educaţie informaţii esenţiale despre finanţarea educaţiei şi bugetul unităţilor de învăţământ, rolul specific al factorilor de decizie şi importanţa participării copiilor. Au urmat activităţi de identificare a nevoilor şcolii şi scrierea de mesaje cu doleanţele elevilor pentru o educaţie de calitate demnă de secolul XXI. S-au explicat noţiuni de buget financiar, s-a prezentat bugetul şcolii, s-au identificat nevoile financiare şi necesităţile unui buget crescut. S-au confecţionat urne de colectare a mesajelor, materiale şi sloganuri ale campaniei ce au fost folosite la ,,marele miting” ce a avut loc în comunitate vineri, 13 mai, de la sediul şcolii către sediul primăriei.

Obiectivele CGE au fost prezentate partenerilor locali, cu expunere de motive, transmiterea doleanţelor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor privind o mai valoroasă finanţare la nivel judeţean, în prezenţa primarul comunităţii, Elena Boloca, şi a consilierilor locali, care au răspuns pozitiv acţiunii şi i-au asigurat pe iniţiatorii acţiunilor de sprijinul permanent în buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ. Proiectul a fost coordonat de prof. Eugenia Toma şi Marcel Anton Cojocar Sahlean, directorul Şcolii Gimnaziale Pârteştii de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus, cu participarea a peste 200 de persoane.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus, cu participarea a peste 200 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte