Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Prefectul de Suceava avertizează funcţionarii publici ”să nu-şi folosească imaginea proprie în scopuri electorale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, avertizează funcţionarii din instituţiile publice să se ţină departe de activitatea politică şi de campaniile electorale. Atenţionarea îi priveşte pe angajaţii implicaţi politic şi care nu s-au suspendat pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie a.c..

”Având în vedere unele sesizări privind activitatea politică şi folosirea imaginii proprii în scopuri electorale a funcţionarilor publici de conducere/ execuţie, precum şi a personalului contractual din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din judeţul Suceava”, prefectul informează că angajaţii la care a făcut referire ”au obligaţia ca în exercitarea atribuţiilor ce le revin să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice”.

Potrivit prefectului, până acum a primit sesizări la adresa a doi șefi de instituții, Daniel Drăgoi, șef la Sistemul de Gospodărire a Apelor, și Mirela Adomnicăi, director la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. ”Am transmis sesizările primite la Ministerul Mediului, respectiv la Ministerul Muncii și aștept răspunsul lor”, ne-a declarat prefectul.

El a mai precizat că funcționarilor le mai este interzis să participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice; să furnizeze sprijin logistic candidaţilor la funcţii de demnitate publică; să colaboreze, în afara relaţiilor de serviciu, cu persoanele fizice sau juridice care fac donaţii ori sponsorizări partidelor politice; să afişeze, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, însemne ori obiecte inscripţionate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidaţilor acestora; să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale, precum şi în scopuri electorale.

 

În şcoli şi universităţi, acţiunile electorale sunt interzise pe durata cursurilor

Actele normative pe care se bazează avertismentul prefectului sunt Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită al funcţionarilor publici, Legea nr. 53/2003 şi Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice.

Totodată, legislaţia interzice organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarului public prevede că pentru participare la campania electorală raportul de serviciu se suspendă, la iniţiativa funcţionarului public.   

”Încălcarea dispoziţiilor Statutului funcţionarilor publici, a Codului Muncii, precum şi a Codurilor de conduită atrage răspunderea disciplinară a funcţionarilor publici şi a personalului contractual, în condiţiile legii”, a spus Harasim.

De asemenea, prefectul de Suceava a mai afirmat că a cerut Autorității Electorale Permanente un punct de vedere asupra legalității desfășurării manifestării ”Hora Bucovinei” de la Frasin, iar AEP a răspuns că evenimentul nu este interzis, ”dar trebuie să fie gestionat corespunzător, să nu apară mesaje politice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava avertizează funcţionarii publici ”să nu-şi folosească imaginea proprie în scopuri electorale”.
 Vizualizări articol: 2928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul de Suceava avertizează funcţionarii publici ”să nu-şi folosească imaginea proprie în scopuri electorale”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte