Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Violenţă

13 infracţiuni constatate în şcoli, în trei luni de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava arată că în primele trei luni ale acestui an în judeţ au fost sesizate 13 infracţiuni comise în şcoli ori în imediata apropiere a acestora. Predominante au fost faptele de loviri sau alte violenţe (9), iar pozitiv este faptul că, faţă de primul trimestru al anului 2015, numărul de infracţiuni este mai scăzut (13 în 2016, faţă de 17 în 2015). În condiţiile în care violenţa în şcoli este încă la cote ridicate, poliţiştii au organizat, în perioada 9-13 mai, o acţiune de control cu efective sporite pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Acţiunea, desfăşurată în baza planului aprobat de Ministerul Afacerilor Interne, a presupus ca zilnic, în perioada 9-13 mai, 160 de poliţişti să acţioneze în sistem integrat.

Acţiunile poliţiştilor au vizat trei paliere: prevenire prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile de învăţământ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin 112 şi combaterea absenteismului şcolar.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a declarat: “Zilnic, echipaje de poliţie au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. Poliţiştii de la Compartimentul de analiză şi prevenirea criminalităţii, împreună cu cei rutieri, sprijiniţi de poliţişti de proximitate, au desfăşurat întâlniri preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare. Au fost organizate la nivelul întregului judeţ 191 de activităţi de informare şi responsabilizare a elevilor, din care 73 în unităţi de învăţământ din mediul urban şi 118 în mediul rural”.

Acţiunea din perioada 9-13 mai nu a avut doar caracter preventiv, astfel că au fost aplicate 171 de amenzi. Cele mai multe sancţiuni au fost date pentru acte de comerţ ilicit în zona şcolilor, încălcări ale legislaţiei rutiere ori nereguli privind paza şi accesul în unităţile de învăţământ.

Epureanu a arătat că pe parcursul acţiunilor de control au fost identificaţi 68 de elevi care chiuleau de la ore.

El a subliniat că siguranţa în şcoli este o prioritate a Poliţiei Române, astfel că scăderea infracţionalităţii din primele trei luni ale acestui an reprezintă un pas important făcut în acest obiectiv de reducere a numărului actelor de violenţă din mediul şcolar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 infracţiuni constatate în şcoli, în trei luni de zile.
 Vizualizări articol: 5849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 infracţiuni constatate în şcoli, în trei luni de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei