Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj

Poliţist lovit cu pumnii şi trântit la pământ, în timpul unei intervenţii. Agresorul a fost lăsat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de etnie romă a fost prins de poliţie la trei zile după ce a agresat un poliţist, pe care l-ar fi lovit cu pumnii în zona capului şi l-ar fi trântit la pământ. Gheorghe Ursu, în vârstă de 21 de ani, a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de ultraj, iar sâmbătă Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului l-a înaintat pe acesta la Judecătoria Gura Humorului, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au respins însă solicitarea de arestare preventivă, considerând că măsura preventivă a controlului judiciar este suficientă faţă de inculpat.

 

Atac cu o bâtă, uniformă ruptă şi lovituri cu pumnul

Săptămâna trecută, pe 11 mai, printr-un apel la 112, Poliţia a fost sesizată de un scandal în cartierul de romi Schinărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. La faţa locului s-au deplasat doi poliţişti, unul de la Păltinoasa şi unul de la Valea Moldovei, arondaţi Secţiei Rurale de Poliţie Păltinoasa. Cea care a sunat la 112, avea să se stabilească ulterior, a fost chiar mama tânărului în vârstă de 21 de ani care a devenit agresor. Profitând de întuneric, un tânăr s-a apropiat cu o bâtă de lemn de poliţişti şi a încercat să-l lovească pe unul dintre ei. Agentul a parat lovitura şi a încercat, alături de coleg, să-l imobilizeze pe bărbat. În scandal a  intervenit şi mama agresorului, care i-a rupt uniforma de serviciu agentului. La scurt timp, unul dintre agenţii de poliţie a fost lovit cu pumnii în zona capului şi a fost trântit la pământ. Agresorul a reuşit să scape din mâinile celor doi poliţişti şi a fugit.

Agentul de poliţie a formulat plângere penală pentru infracţiunea de ultraj, depunând la dosar şi un certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

 

Sindicat: Se transmite un mesaj injust că ultrajul nu este o faptă gravă şi, automat, se încurajează fenomenul

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Biroul Teritorial Suceava, Vasile Grumăzescu, care a fost şi el în trecut victimă a unei infracţiuni de ultraj, nu şi-a ascuns nemulţumirea şi dezamăgirea faţă de decizia de lăsare în libertate a agresorului. “Ne întrebăm oare cum vor putea poliţiştii să vegheze la siguranţa cetăţenilor, dacă nici Justiţia nu dispune măsuri ferme faţă de agresori în momentul în care atentează la integritatea poliţiştilor? Oare ce impact va avea asupra locuitorilor comunei faptul că, după ce a lovit un polițist, agresorul se întoarce imediat la domiciliu. Acest fapt îi încurajează și pe alții să comită astfel de fapte față de organele de poliție întrucât măsura luată este nesemnificativă, transmiţându-se un mesaj injust că ultrajul nu este o faptă gravă şi, automat, se încurajează fenomenul. Era necesar ca polițistul să fi suferit leziuni majore sau să-i fi fost pusă viața în pericol ca agresorul să fie arestat preventiv măcar pentru 30 de zile? Și ne mai întrebăm de ce polițiștii nu mai au autoritate și nu mai sunt respectați...”, a transmis Vasile Grumăzescu.

El a subliniat că adesea persoane suspecte de ultraj faţă de poliţişti nu au avut de suportat nici un fel de măsuri restrictive, iar la finalizarea anchetelor fie dosarele au fost clasate, fie s-au aplicat amenzi, fapt care a dus la ştirbirea autorităţii poliţistului.

 

Ce presupune controlul judiciar care i-a fost impus agresorului

Inculpatul din acest dosar, Gheorghe Ursu, cu domiciliul în comuna Berchişeşti, are impuse, pe perioada controlului judiciar, mai multe obligaţii. El trebuie să se prezinte  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia comunei Berchişeşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a comunei Berchişeşti decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz şi să nu ia legătura cu martorii. În cazul în care ar încălca una din măsuri, controlul judiciar poate fi schimbat imediat cu măsura arestului preventiv.

Decizia de sâmbătă a Judecătoriei Gura Humorului, de lăsare în libertate a  bărbatului, sub măsura controlului judiciar, nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 48 de ore la instanţa superioară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist lovit cu pumnii şi trântit la pământ, în timpul unei intervenţii. Agresorul a fost lăsat în libertate.
 Vizualizări articol: 10547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţist lovit cu pumnii şi trântit la pământ, în timpul unei intervenţii. Agresorul a fost lăsat în libertate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei