Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delicte silvice

Sancţiuni de peste 100.000 de lei, după o acţiune de combatere a tăierilor ilegale de lemn

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 250 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 infracţiuni constatate, vehicule şi lemn confiscate, precum şi permise de conducere şi certificate de înmatriculare suspendate - rezultatul unei acţiuni ample, desfăşurate de poliţiştii suceveni în judeţ, în perioada 11-13 mai. Timp de trei zile, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din IPJ Suceava, împreună cu structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, inclusiv cei din mediul rural, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava, au acţionat pentru prevenirea tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

În acest timp au fost făcute 49 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice autorizate sau în teren, fiind verificate 144 de vehicule care transportau material lemnos. Valoarea celor 248 de sancţiuni contravenţionale a ajuns la 106.395 de lei, fiind de asemenea confiscaţi 64,315 metri cubi de lemn, în valoare totală de 25.000 de lei. În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost reţinute 5 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare, fiind indisponibilizată şi o autoutilitară în valoare de 3.000 de euro.

 

Transporturi de lemn fără acte de provenienţă, depistate în trafic

Un bărbat din satul Poiana Negrii a tăiat şi a sustras doi arbori de esenţă molid dintr-o pădure proprietate a statului, volumul de lemn totalizând 3,61 metri cubi, în valoare de 900 de lei. Pe numele bărbatului s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori. Un alt bărbat, din Poiana Stampei, a tăiat şi a sustras trei arbori de esenţă fag din pădurea primăriei din localitate, cu un volum de 3,946 m.c. şi o valoare de 692 de lei, pe numele lui fiind de asemenea deschis un dosar penal pentru aceleaşi infracţiuni.

În timpul unui control efectuat de o patrulă de poliţie asupra unei autoutilitare care transporta cherestea pe DJ 209 C, prin localitatea Liteni, s-a constatat că şoferul nu avea documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 1,745 metri cubi de cherestea. Cantitatea pentru care nu avea documente a fost confiscată, iar şoferul maşinii a fost sancţionat contravenţional. Pe 11 mai, în jurul orei 15.50, poliţiştii au oprit un bărbat din comuna Baia care transporta cu autoutilitara cantitatea de 2,97 metri cubi lemn de foc, având avizul de însoţire a mărfii expirat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional, lemnul a fost confiscat, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.

Alte două autoutilitare încărcate cu lemn au fost oprite de poliţişti în cadrul acţiunii de control, fiind depistate şi în aceste cazuri delicte de natură silvică. Prima a fost oprită pe o stradă din oraşul Vicovu de Sus, la volanul maşinii fiind un bărbat de 42 de ani, care transporta 10,38 metri cubi de lemn de foc. Întrucât avizul de însoţire era întocmit pentru cantitatea de 4,84 metri cubi, diferenţa de lemn de 5,54 metri cubi depistată fără acte a fost confiscată, şoferul fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei. O patrulă a Secţiei de Poliţie Marginea a oprit o autoutilitară care se deplasa prin localitate şi transporta cantitatea de 3,42 metri cubi lemn de brad, în valoare totală de 1.580 de lei. Din cauza lipsei documentelor de provenienţă şi transport, întreaga cantitate de lemn a fost confiscată, şoferul maşinii fiind sancţionat contravenţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni de peste 100.000 de lei, după o acţiune de combatere a tăierilor ilegale de lemn.
 Vizualizări articol: 3448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni de peste 100.000 de lei, după o acţiune de combatere a tăierilor ilegale de lemn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei