Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Tiberius Brădăţan: Strategia de dezvoltare propusă de PSD include amenajarea unui parc industrial şi construcţia şoselei de S-E a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Sucevei, Tiberius Brădăţan, consideră că Suceava şi întreaga zonă metropolitană au nevoie de o strategie de dezvoltare reală care să asigure atât noi locuri de muncă, dar şi o fluidizare a traficului din municipiul reşedinţă de judeţ. Tiberius Brădăţan a spus că PSD a definitivat o astfel de strategie, pe care el în calitate de primar o va susţine pentru a fi realizată, şi care include atât construcţia unei şosele de Sud-Est a municipiului Suceava, cât şi amenajarea unui parc agro-industrial, în zona Termica. Tiberius Brădăţan a explicat că noua centură a Sucevei va avea o lungime de 20,39 de kilometri. El a arătat că centura de Sud-Est a Sucevei va avea ca punct de pornire DN 2, dinspre Fălticeni, apoi va trece prin Ipoteşti, Salcea, către DN 29, spre Botoşani, pe o structură de drumuri deja existentă, costul pentru investiţie fiind de circa şase milioane de euro. Tiberius Brădăţan a precizat că în acest proiect este inclusă şi construcţia unui nou pod peste râul Suceava, care va fi parte a şoselei de centură.

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a mai adăugat că în strategia de dezvoltare propusă de social-democraţi este inclusă şi amenajarea unui parc agro-industrial.

Tiberius Brădăţan a arătat că zona metropolitană a Sucevei deserveşte aproximativ 170.000 de persoane, însă, din păcate, până în momentul de faţă nu a existat o viziune de dezvoltare a acesteia aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării, în special pentru crearea de noi locuri de muncă. „Timp de patru ani am fost chemaţi în Consiliul Local pentru a discuta despre intrarea sau ieşirea unei localităţi din zona metropolitană. Dar ca viziune de dezvoltare strategică nu am văzut nimic”, a precizat Brădăţan. El a subliniat că PSD propune înfiinţarea unui parc agro-industrial, acolo firmele urmând să găsească toate facilităţile pentru activitatea de producţie. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a amintit că social-democraţii au identificat şi terenul pentru construcţia acestui parc agro-industrial, acesta având o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare şi se află la SC Termica Suceava, fiind în proprietatea municipalităţii.

 

Brădăţan: „Suceava nu-şi mai permite să rămână nedezvoltată”

Tiberius Brădăţan a precizat că atât el, cât şi alţi consilieri locali s-au deplasat la Bistriţa-Năsăud pentru a vedea parcul industrial care a fost construit deja în această locaţie. Brădăţan a declarat că o astfel de investiţie se poate realiza şi la Suceava. „În parcul agro-industrial de la Suceava investitorii vor avea platforme betonate pe care se va putea construi în orice moment şi vor avea toate utilităţile. Noi avem deja utilităţi acolo, mai trebuie efectuate doar lucrări pentru modernizarea lor. Iar marele avantaj al viitorului parc de la Suceava este reţeaua feroviară deja existentă, dar şi apropierea de Aeroportul <Ştefan cel Mare>”, a explicat candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El a adăugat că un lucru extrem de important pentru dezvoltarea acestui parc va fi şi viitoarea şosea de centură de Sud-Est. Tiberius Brădăţan a precizat că noua centură a Sucevei va asigura un acces mai facil către parcul industrial. „Această centură va fi realizată cu siguranţă pentru că va fi construită pe o reţea de drumuri deja existentă. Am vrut personal să văd exact această structură de drumuri, mergând de la E 85 şi până spre Salcea, şi consider că noua şosea de centură va putea fi realizată. Şi putem spune că în acest moment avem un plan foarte serios pentru dezvoltarea durabilă a zonei metropolitane a Sucevei, prin care se vor crea locuri de muncă, dar care asigură şi o fluidizare a traficului”, a explicat Tiberius Brădăţan.

El a arătat că Suceava are o zonă comercială foarte mare, dar care s-a dezvoltat în mijlocul oraşului şi nu într-o periferie a acestuia, aşa cum se întâmplă în alte zone din ţară. „Prin această viziune a noastră de dezvoltare strategică rezolvăm foarte multe probleme pentru următorii patru ani. Suceava nu-şi mai permite să rămână nedezvoltată”, a mai spus candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei. El a mai adăugat că tot pentru fluidizarea traficului, social-democraţii au propus deja deschiderea unor pasaje pietonale de subtraversare a podului din zona bazarului din luna Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Brădăţan: Strategia de dezvoltare propusă de PSD include amenajarea unui parc industrial şi construcţia şoselei de S-E a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Tiberius Brădăţan: Strategia de dezvoltare propusă de PSD include amenajarea unui parc industrial şi construcţia şoselei de S-E a Sucevei3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevenii au nevie de locuri de parcare! trimis de
(16 mai 2016, 13:36:59

Problema parcarilor din Suceavai nu este doar una care anuleaza din start orice intentie din partea investitorilor, ci este una care incepe sa devina eterna, fiind mostenita de la mandat la mandat si pentru care inca nu s-a gasit rezolvare, desi umple de nervi, zilnic, orice sofer care are curajul sa apese pe ambreiaj in centrul orasului.
Masinile sunt lasate in toate locurile in care proprietarii lor au nevoie, in locurile in care incap, in locuri in care, odata parcate, blocheaza fie mijloacele de transport in comun, fie alte masini.

Lipsa locurilor de parcare in Suceava genereaza aproape zilnic incidente violente. De cele mai multe ori, disputele raman la nivel verbal, dar uneori escaladeaza in agresiuni fizice. Sunt si dintre cei care considera, ca pentru a fi convingatori, trebuie sa fie mai drastici. Asa, ca dezumfla un cauciuc, smulg un stergator, zgarie portiera cu o cheie, sparg un parbriz, rup oglinzile retrovizoare etc,...
Sunt situatii cind masinile avariate sunt lasate fara nici o problema in locurile de parcare..
Sunt situatii, cind soferii care se accidenteaza in trafic prefera sa declare masina avariata in locul de parcare, pentru a scapa de amenda, puncte de penalizare sau retinerea carnetului..

Ar fi de dorit sa asigure locurile de parcare pentru toate masinile inregistrate in Suceava si o rezerva si pentru cei care trec prin Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei