Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2016 - Anul XXI, nr. 76 (6189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă…

Perioada 31 martie - 6 aprilie

Târgul de Artă şi Antichităţi

De vineri până duminică, 1-3 aprilie, parterul Iulius Mall Suceava se va transforma într-un spaţiu de expoziţie a unor obiecte cu patina timpului. Târgul de Artă şi Antichităţi reuneşte numeroşi colecţionari, dornici să prezinte „comorile” pe care le-au strâns din toate colţurile lumii. Piese de mic mobilier, bijuterii, filatelie, numismatică, porţelanuri, cărţi, ceasuri, tablouri, accesorii, decoraţiuni şi multe altele se numără printre articolele ancorate în trecut, pe care clienţii Iulius Mall le vor putea admira şi achiziţiona. Târgul de Artă şi Antichităţi este organizat în parteneriat cu Bucovinart.

 

Joi, 31 martie

Festivalul judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”

Festivalul judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”, organizat de Primăria municipiului Vatra Dornei prin Casa de Cultură „Platon Pardău”, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava şi Inspectoratul Judeţean Şcolar Suceava, se desfăşoară la Primăria Vatra Dornei, în Sala Oglinzilor. La festivitatea de premiere, care are loc la ora 13.00, participanţii vor putea viziona expoziţia de grafică „Respirând cu Nichita”, realizată de graficianul Mihai Pânzaru PIM, iar seara, la ora 18.00, vor avea parte de un recital extraordinar de muzică folk şi poezie, susţinut pe scena Casei de Cultură „Platon Pardău” de Mihaela Popescu, poeta Carmen Veronica Steiciuc, Grupul Perpetuum Folk - Camelia Lucescu şi Mihai Rusu.

 

Conferinţa „Creştinism, patriotism, europenism. Opinii şi interpretări”

La Auditorium „Joseph Schmidt” (Corp F - Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava) va avea loc, la ora 18.00, conferinţa cu genericul „Creştinism, patriotism, europenism. Opinii şi interpretări”.

Invitatul evenimentului organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, ASCOR Suceava, Fundaţia „Profesor George Manu” şi Bucovina Profundă este scriitorul Mugur Vasiliu, cercetător ştiinţific în antropologie culturală. Intrarea este liberă.

 

Concert cu trupa Whiskydenker

Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava organizează un concert deosebit susţinut de trupa germană Whiskydenker.

Evenimentul va avea loc de la ora 19:00, la sala Cinema Modern din Centrul Cultural Bucovina, preţul unui bilet fiind de 15 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, şi 30 de lei pentru restul publicului.
Potrivit organizatorilor, „Whiskydenker se prezintă drept nişte artişti ai jazzului improvizat, care dincolo de muzica bună ştiu să aducă pe scenă şi o doză potrivită de umor. Stilul muzical al formaţiei derivă din stilul Swing al anilor ’20-’40 şi este completat de influenţe punk şi de o voce aparte care iese uşor în evidenţă. Se pot resimţi stilurile tradiţionale de jazz, la care se adaugă multe pasaje de text comice. Nu doar muzica lor frapează, ci şi instrumentele folosite”.
Rezervări se pot face la numărul de telefon 0752 092 606.

 

Sâmbătă, 2 aprilie

Atelier de creaţie şi bună-dispoziţie cu clovnul Bobo

Sâmbăta este o zi dedicată distracţiei pentru copii la Iulius Mall Suceava. Cei mici sunt aşteptaţi de la ora 14.00, în zona KidsLand, la atelierul de creaţie. Alături de specialiştii Creativ & Deco, năzdrăvanii vor realiza globuri decorative cu elemente tematice specifice primăverii, punându-şi în valoare îndemânarea şi imaginaţia. De la ora 16.00, buna-dispoziţie se mută la petrecerea clovnului Bobo. Invitaţi sunt toţi ştrengarii care vor să se amuze participând la jocurile, concursurile şi farsele pregătite de îndrăgitul personaj.

 

Lansare de carte pentru copii

La Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, va fi lansată, la ora 17.00, cartea „Poezii - Jucării, desene pentru copii”, semnată de Luminiţa Tonolla.

Invitaţi: Radu Bercea, Sorin Poclitaru şi Andrei Apostoaiei.

„Damen Tango”, la Gura Humorului

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi şi Casa de Cultură Gura Humorului prezintă, la ora 18.00, spectacolul de teatru „Damen Tango”, de Valentina Aslanova.

Din distribuţie fac parte actorii Mihaela Arsenescu Werner, Daniel Busuioc şi Bianca Ioan.

Preţul biletelor este: categoria I - 25 de lei, categoria a II-a - 15 lei.
Biletele se pot procura de la casa de bilete a Casei de Cultură Gura Humorului în intervalul orar 9.00-18:00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0745.812.271 şi 0730.650.743.

 

Duminică, 3 aprilie

Ziua Jandarmeriei, la Iulius Mall Suceava

Jandarmeria Suceava va prezenta de la ora 12.00, în parcarea Iulius Mall, o serie de manifestări aniversare. Publicul va avea ocazia să admire o expoziţie de tehnică auto şi de armament şi să asiste la demonstraţii de intervenţie. Un moment spectaculos de dresaj va fi oferit de câinii special antrenaţi, care vor parcurge pista cu obstacole şi vor prinde „hoţi”. Evenimentul este organizat pentru a sărbători Ziua Jandarmeriei.

 

Concertul Coralei „Ciprian Porumbescu”

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” din Suceava susţine, de la ora 17:00, la Biserica „Sfânta Vineri” Suceava, un concert extraordinar „In memoriam Virgil Stempel”, cantor bisericesc şi dirijor de înaltă clasă.

Intrarea este liberă, iar accesul se va face în limita locurilor disponibile. Biserica va fi dotată cu circa 150 de scaune, pentru a face prezenţa la concert cât mai plăcută.

„Sucevenii iubitori ai muzicii corale şi ai fineţii armonice sunt invitaţi la acest concert special dirijat de pr. prof. Lucian Tablan-Popescu. Repertoriul va introduce publicul în atmosfera sărbătorilor Pascale prin piese de factură religioasă şi va aduce deopotrivă parfumul muzicii româneşti belle epoque şi din perioada interbelică prin nemuritoarele romanţe ale neamului nostru”, au transmis organizatorii.

Informaţii suplimentare, la numărul de telefon 0743.880.485, persoană de contact Ionuţ Vichentie Ilişoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă….
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă…5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă tartinabilă de ciocolată În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de producătorii renumiți, dar, spre deosebire de produsul din comerț, nu include coloranți sau conservanți.Avem nevoie de:250 g... Citeşte