Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2016 - Anul XXI, nr. 76 (6189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat european

Sucevean săltat pentru furturi de cupru care au creat un prejudiciu de 384.000 de euro în Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns după gratii în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, care îl acuză de furturi cu un prejudiciu foarte mare. Anchetatorii din Franţa au transmis că Mihai Fluerică ar fi comis, împreună cu alți complici, toţi români, în perioada martie-august 2015, 38 de furturi în bandă organizată, din avutul public. Mai exact, Mihai Fluerică este acuzat că a sustras, în mod repetat, cabluri electrice din cupru din reţelele de iluminat public de pe raza a şase departamente din Franţa.

Aşa cum se întâmplă şi în România, furturile de acest gen lasă în urmă pagube foarte mari, cu mult peste sumele pe care le pot încasa hoţii pentru cuprul extras din cablurile electrice. Autorităţile franceze au transmis către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava că prejudiciul cauzat de această bandă organizată este de nu mai puţin de 384.000 de euro.

Grupul organizat de români era stabilit în tabăra Feyssine la Villeurbanne din regiunea Lyon, au mai transmis anchetatorii francezi.

Mihai Fluerică, domiciliat în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a fost căutat de poliţişti încă de marţi, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Bărbatul a fost identificat în apropiere de Gara din Burdujeni. El a fost prezentat în faţa procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a emis, marţi seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său. Ieri, la solicitarea procurorilor, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile, în vederea predării.

Suceveanul va ajunge curând pe mâna anchetatorilor din Franţa, unde i se vor prezenta acuzaţiile care i se aduc. Deocamdată, suceveanul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Acelaşi Mihai Fluerică a mai fost ridicat în baza unui mandat european de arestare în 2011. Atunci, Procuratura de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Lyon a cerut arestarea şi extrădarea sa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean săltat pentru furturi de cupru care au creat un prejudiciu de 384.000 de euro în Franţa.
 Vizualizări articol: 2601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Sucevean săltat pentru furturi de cupru care au creat un prejudiciu de 384.000 de euro în Franţa4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă tartinabilă de ciocolată În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de producătorii renumiți, dar, spre deosebire de produsul din comerț, nu include coloranți sau conservanți.Avem nevoie de:250 g... Citeşte