Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2016 - Anul XXI, nr. 76 (6189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Primarul din Stroieşti, acuzat că face afaceri ilegale cu spaţii şi terenuri pe care le închiriază pe ochi frumoşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închirierea unui spaţiu situat în fostul magazin sătesc din Stroieşti a stârnit un adevărat val de indignare în şedinţa de Consiliu Local care a avut loc zilele trecute. O mare parte dintre consilieri s-a revoltat şi i-a cerut explicaţii primarului Mihai Senic, pe care-l acuză că face afaceri ilegale şi că nu dă dovadă de transparenţă când vine vorba de banul public.

În ianuarie 2014, Primăria Stroieşti a încheiat un contract cu valabilitate pentru un an de zile cu SC Anila SRL Ilişeşti, firmă administrată de Ioan Şoimaru. În contract se stipula că se închiriază suprafaţa de 55,5 mp, iar chiriaşul trebuie să achite 2,1 euro/mp/lună.

Ulterior, în ianuarie 2015, între Primăria Stroieşti şi SC Anila SRL s-a încheiat un act adiţional prin care contractul se prelungeşte cu trei ani, până în 2018. Interesant este că în acel act adiţional apar şi o serie de modificări ale contractului iniţial. Astfel, în locul unor penalităţi de întârziere de 1% pe zi, cuantumul acestora a scăzut la 0,02% pe zi.

În şedinţa de marţi, 29 martie, consilierii locali din Stroieşti au ridicat toate aceste probleme şi au reclamat, în plus, că suprafaţa pe care o foloseşte SC Anila SRL este mult mai mare decât cea stipulată în contract, undeva la 250 de mp, ceea ce înseamnă un prejudiciu serios la bugetul local.

Cu acest prilej, consilierii din Stroieşti s-au deplasat la faţa locului pentru a constata exact cum stau lucrurile, iar pentru şedinţa viitoare vor propune înfiinţarea unei comisii care să verifice modul în care s-a încheiat contractul şi cum se derulează acesta. Consilierii locali au anunţat că în funcţie de concluziile comisiei de verificare vor sesiza şi organele penale.

Contactat telefonic, primarul Mihai Senic spune că există două contracte de închiriere, asta în condiţiile în care consilierii locali ştiu doar de existenţa unui singur contract, iar suprafaţa pentru care se încasează chirie este de 69 de mp şi nu de 55,5 mp.

„Într-adevăr, am încheiat un act adiţional în cursul anului trecut, dar acesta nu trebuia aprobat de Consiliul Local. Consilierii locali au fost de acord doar ca acel spaţiu de la fostul magazin sătesc să poată fi închiriat, precum şi preţul la care se poate încheia contractul. Cât priveşte suprafaţa închiriată, este vorba de 69 de mp, iar alte două societăţi au închiriate la rândul lor încă 50 de mp. Mai există liberă o suprafaţă de 140 de mp, iar cine doreşte poate veni la primărie pentru a o închiria. Despre penalităţi pot spune că au fost corelate cu prevederile din Codul Fiscal, iar în contractul iniţial a fost o greşeală a primăriei, penalităţile de 1% pe zi fiind exagerate”, a arătat primarul Mihai Senic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Stroieşti, acuzat că face afaceri ilegale cu spaţii şi terenuri pe care le închiriază pe ochi frumoşi.
 Vizualizări articol: 2519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Stroieşti, acuzat că face afaceri ilegale cu spaţii şi terenuri pe care le închiriază pe ochi frumoşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă tartinabilă de ciocolată În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de producătorii renumiți, dar, spre deosebire de produsul din comerț, nu include coloranți sau conservanți.Avem nevoie de:250 g... Citeşte