Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere la nivel înalt

Agentul care a sărit în apa Sucevei după un hoţ, desemnat „Poliţistul anului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent-şef adjunct în vârstă de 35 de ani, lucrător în cadrul Serviciului Judeţean Suceava al Poliţiei Transporturi, a fost declarat „Poliţistul anului”, la secţiunea ordine şi siguranţă publică. Înalta distincţie i-a fost oferită lui Gabriel Nicolai Moroşan la finele săptămânii trecute, de „Ziua Poliţiei Române”, la o ceremonie care a avut loc la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Suceveanul a fost declarat câştigător, la concurenţă cu încă doi colegi din ţară, pentru că a sărit în apa râului Suceava, într-o zi friguroasă de noiembrie, pentru a prinde un hoţ pe care îl urmărea.

Gabriel Nicolai Moroşan a primit o diplomă pentru „îndeplinirea unor servicii de excepţie şi acte de eroism” şi o insignă de onoare, distincţiile fiindu-i înmânate de chestorul Dumitru Jianu, adjunct al inspectorului general al Poliției Române. 

 

Urmărire în apa rece a râului Suceava şi apoi pe mal, cu hainele îmbibate de apă

În noiembrie 2015, Monitorul de Suceava a fost ziarul care a stat de vorbă în exclusivitate cu agentul-şef adjunct Gabriel Nicolai Moroşan, ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie din Gara Suceava, la două zile după ce acesta a făcut un gest la care puţini dintre colegii săi s-ar fi încumetat.

A sărit în apa râului Suceava, după un hoţ, reuşind să-l prindă pe celălalt mal, după o urmărire de mai bine de jumătate de kilometru. Poliţistul a sărit în apă în condiţiile în care afară erau în jur de 7 grade Celsius, bătea vântul, iar agentul nu ştia cât de adâncă este apa şi dacă sunt zone periculoase.

Poliţistul a relatat că în ziua de 14 noiembrie 2015 era de serviciu, la Postul de Poliţie din Gara Suceava, şi a fost sesizat de întreruperea semnalului pe calea ferată, în apropiere de podul CFR de peste râul Suceava, între staţiile Suceava şi Suceava Vest, în urma furtului unor transformatoare. În timp ce efectua verificări în zona căii ferate, un angajat CFR l-a sesizat că un individ arde bunuri pe malul râului Suceava, fiind posibil să fie vorba de hoţul de transformatoare.

Când a văzut poliţistul, individul, identificat ulterior în persoana unui anume Constantin Magazin, în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a luat-o la fugă spre apa râului Suceava. Poliţistul a tras un foc de armă în plan vertical şi l-a somat să se oprească. Conform procedurilor, al doilea foc de armă trebuia să fie în mod normal spre picioarele fugarului. Hoţul era însă deja până la brâu în apă.

„Nu puteam să trag spre el, era deja în apă până la brâu, i-ar fi fost fatal. Am lăsat pistolul jos, geaca şi cascheta şi m-am aruncat în apă. Am nimerit într-o zonă adâncă de doi metri, dar ştiu să înot bine. Când a început să-mi intre apa după cap, la piele, a fost groaznic”, a relatat poliţistul despre misiunea cea mai grea din viaţa sa.

După ce a înotat până pe celălalt mal al râului Suceava, a urmat a doua etapă a urmăririi, pe jos.

Cu hainele îmbibate cu apă poliţistul l-a ajuns din urmă pe individ după aproximativ 500 de metri. Iniţial, hoţul s-a împotrivit, însă agentul-şef adjunct a reuşit să-l încătuşeze. Pentru poliţist, misiunea extremă nu s-a terminat. El a trebuit să mai parcurgă în jur de 2 kilometri pe jos, cu hainele ude, până în zona de acces auto.

 

Titlul de „Poliţistul anului” i-a adus deocamdată doar o diplomă şi o insignă

Agentul-şef adjunct Gabriel Nicolai Moroşan lucrează ca poliţist din 2005. A început la Postul de Poliţie Cristeşti - Iaşi, iar din 2006 s-a transferat la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi – Serviciul Judeţean Transporturi Suceava. Din 2008 lucrează la Postul de Poliţie TF din Gara Suceava (Burdujeni).

Diploma de onoare şi insigna primite de poliţist nu au fost însoţite de vreo recompensă materială. Cel puţin deocamdată, recunoaşterea nu i-a adus nici o ridicare în grad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agentul care a sărit în apa Sucevei după un hoţ, desemnat „Poliţistul anului”.
 Vizualizări articol: 4614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Agentul care a sărit în apa Sucevei după un hoţ, desemnat „Poliţistul anului”5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte