Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2016 - Anul XXI, nr. 62 (6175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare publică

Locuitorii din oraşul Dolhasca vor referendum pentru revenirea la statutul de comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii oraşului Dolhasca îşi doresc organizarea unui referendum în vederea revenirii localităţii la statutul de comună. Primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu, a declarat ieri că aproape 300 de locuitori ai oraşului au fost prezenţi duminică, 13 martie a.c., la dezbaterea publică organizată pentru a consulta populaţia cu privire la proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care ar urma să aibă loc acest referendum. Maria Cojocariu a spus că în urma discuţiilor, susţinerea şi organizarea acestui referendum a fost aprobată cu unanimitate de cei prezenţi la dezbaterea publică de duminică. „Eu i-am informat ce înseamnă să revenim la statutul de comună din toate punctele de vedere şi ce înseamnă să rămânem oraş. Am informat populaţia că prin revenirea la statutul de comună populaţia va trebui să-şi schimbe cărţile de identitate şi alte documente. De asemenea, le-am transmis celor prezenţi care sunt fondurile care pot fi accesate la oraş şi care sunt cele care pot fi accesate de o comună. Am explicat toate aceste lucruri pentru ca cetăţenii să poată discuta pe marginea acestor subiecte, să ne gândim ce trebuie să facem pentru prezent şi pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri şi apoi să luăm o decizie”, a spus Maria Cojocariu. Ea a adăugat că după votul dat în cadrul dezbaterii publice de duminică, în şedinţa de vinerea aceasta a Consiliului Local va supune spre aprobare proiectul de hotărâre pentru organizarea referendumului de revenire a localităţii Dolhasca la statutul de comună. Maria Cojocariu a precizat că personal susţine acest referendum. Ea a mai adăugat că data propusă pentru organizarea referendumului va fi 24 aprilie 2016.

Nemulţumirile locuitorilor din oraşul Dolhasca au plecat de la creşterea nivelului taxelor şi impozitelor locale odată cu intrarea în vigoare a prevederilor noului Cod Fiscal, aplicabile de la începutul acestui an. Şi asta după ce începând din 2016, locuitorii din Dolhasca, la fel ca şi cei din alte oraşe mici, sunt nevoiţi să plătească impozite pe terenuri de până la 500% mai mari decât cele de anul trecut. Primarul din Dolhasca declara recent că oamenii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de faptul că începând de anul acesta trebuie să plătească impozit pe terenul de sub locuinţă, care nu se plătea, iar pe lângă impozitul pe terenuri, curţi, construcţii se mai plăteşte pentru încă 400 de metri pătraţi din imediata vecinătate.

Şi în oraşul Liteni va avea loc, în data de 17 aprilie 2016, un referendum prin care cetăţenii sunt chemaţi la urne pentru a decide dacă vor ca localitatea lor să redevină comună.

Dolhasca şi Liteni au fost transformate în oraşe în anul 2004, împreună cu Broşteni, Milişăuţi, Salcea, Cajvana, Vicovu de Sus şi Frasin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din oraşul Dolhasca vor referendum pentru revenirea la statutul de comună.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuitorii din oraşul Dolhasca vor referendum pentru revenirea la statutul de comună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstăi făcăluite (de post) Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole verde făcăluite seamănă mai mult cu salata de vinete ca aspect iar la gust sunt mult diferite de pasta din fasole uscate... Citeşte