Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2016 - Anul XXI, nr. 62 (6175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări necesare

Lista celor 200 de străzi din Suceava incluse în programul de întreţinere şi reparaţii pentru 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar de primăvara nu şi-a intrat total în drepturi, municipalitatea suceveană a demarat un amplu program de reparaţii stradale, prin care 200 de artere de circulaţie vor fi refăcute cu covoare asfaltice, plombe asfaltice sau prin balastare, după caz.

„În urma constatărilor din teren ale inspectorilor de specialitate din primărie, a discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi cu consilierii locali, am definitivat lista de reparaţii străzi pentru 2016, operaţiune pentru care avem alocat un buget de 20 de milioane de lei, la care se mai adaugă o serie de lucrări de investiţii, pentru şapte străzi care vor fi asfaltate acum pentru prima dată - Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi, Constantin Moraru, 28 Noiembrie, Micşunelelor, Stadionului”, a precizat primarul Ion Lungu.

Pe lângă balastarea străzilor nemodernizate încă, operaţiune absolut necesară în această perioadă a anului, pentru a se putea circula în condiţii normale, de vineri au început şi lucrările de refacere completă a două artere intens circulate strada Zorilor, din cartierul George Enescu şi strada Jean Bart, din zona Gării Burdujeni. Deocamdată, acolo se refac trotuarele, inclusiv intrările în blocuri, urmând ca de cum se încălzeşte mai bine, să se intervină şi cu lucrări de asfaltare a zonelor carosabile.

 

Lista celor 200 de străzi care au fost cuprinse în programul de intervenţii stradale de anul acesta este următoarea:

Covoare asfaltice: Mihai Viteazul, Mărăşeşti, Zamcei, Scurtă, Zorilor, Corneliu Coposu, Gavril Tudoraş, Aleea Lalelelor (parţial), Dragoş Vodă, Universităţii (parţial), Horea, Cloşca şi Crişan (parcare), Grigore Alexandru Ghica (bretele pasaj)

Modernizare: Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi, Constantin Moraru, 28 Noiembrie, Micşunelelor, Stadionului;

Plombări covoare asfaltice:
Centru – Dimitrie Onciu, Ion Grămadă, Ciprian Porumbescu, 6 Noiembrie, Leca Morariu, Mirăuţi, Petru Muşat, Luca Arbore, Ştefăniţă Vodă, Parcului, Brădetului, Izvoarele Cetăţii, I.G. Sbiera, Horia, Cloşca şi Crişan, Tipografiei, T. Vladimirescu, Meseriaşilor, Plăieşilor, Republicii, Al. Nucului, Slt. Al. Ienceanu, Ştefan Dracinschi, Ştefan Tomşa, A. Crimca, Al. Trandafirilor, Nicolae Labiş, Petru Rareş, Dragoş Vodă

George Enescu – Teilor, Aleea Saturn, Aleea Venus, Aleea Lalelelor, Aleea Jupiter, Luceafărului, Lazăr Vicol;

Obcini – Ac. Vasile Grecu, Rulmentului, Bistriţei, Slătioarei, Staţiunii, Măgurei, Mesteacănului, Duzilor, Viitorului;

Zamca – Ilie Ilaşcu, Grigore Ureche, Vişinilor, I. Neculce, Stejarului, Narciselor, O. Băncilă;

Iţcani – Cernăuţi, Aurel Vlaicu, Gării, Gheorghe Doja, Mitocului, Zefirului, Slt. Turturică, Depoului;

Budujeni – Jean Bart, Păcii, Muncii, Prieteniei, Bujorilor, Amurgului, Tineretului, M. Damaschin, Baladei, Călimani, Celulozei, Rarău, Calea Burdujeni, Putna, Plevnei, Iacob Zadik;

Întreţinere străzi nemodernizate (balastare):
Alexandru Vlahuţă, Al. Voievidca, Alunului, Anton Holban, Apeductului, Arţarului, Aviatorului, Barbu Lăzăreanu, B. Şt. Delavrancea, Berlin, Carierei, Căprioarei, Cărămidarilor, Crinului, Crângului, Dealului, Decebal, Dimitrie Loghin, Dragomirna, Pict. Dumitru Dacian, Emil Cioran, Emil Racoviţă, Epaminonda Bucevschi, Eraclie Porumbescu, Eternităţii, Eugen Lovinescu, Fagului, Făgetului, Fântâna Albă, Florilor, Frasinului, Fundătura Mitocului, George Călinescu, George Topârceanu, Gheorghe Ştefan, Ghiocelului, Grădinilor, Grigore Cobălcescu, Grigore Vindereu, Iasomiei, I.C. Brătianu, Ion Carp Fluerici, Ion Dragoslav, Ion Luca Caragiale, Ion Nistor, Ionel Teodoreanu, Iuliu Maniu, Izvoarelor, Înfrăţirii, G-ral Leonard Mociulschi, Lipoveni, Livezilor, Londra, Madrid, Matei Millo, Merilor, Mihai Băcescu, Mihail Kogălniceanu, Mioriţei, Mitropolitul Dosoftei, Molidului, Morii, Muncitorului, Nichita Stănescu, Lt. Nicolae Cătănescu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Istrati, Nicolae Titulescu, Pictor Panaiteanu, Paris, Perilor, Petru Comărnescu, Pietrăriei, Plaiului, Platoului, Plopului, Roma, Pictor Romeo Calancea, Semicercului, Severin Procopovici, Slt. Turturică, Socului, Solidarităţii, Spicului, Spiru Haret, Suceviţa, Şeptilici, Şipotului, Ştefan Luchian, Ştefan Răzvan, Ştefan Ştefureac, Ștefan Tomşa, Tăbăcarilor, Teodor Robeanu, Tiberiu Popeia, Traian Popovici, Traian Ţăranu, Tudor Arghezi, Tudor Ştefaneli, Tudor Vianu, Vasile Lupu, Vasile Pârvan, Viena, Voroneţ, Zimbrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista celor 200 de străzi din Suceava incluse în programul de întreţinere şi reparaţii pentru 2016.
 Vizualizări articol: 5033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lista celor 200 de străzi din Suceava incluse în programul de întreţinere şi reparaţii pentru 20165.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevenii au nevie de locuri de parcare! trimis de
(15 mar 2016, 13:02:14

Problema parcarilor din Suceavai nu este doar una care anuleaza din start orice intentie din partea investitorilor, ci este una care incepe sa devina eterna, fiind mostenita de la mandat la mandat si pentru care inca nu s-a gasit rezolvare, desi umple de nervi, zilnic, orice sofer care are curajul sa apese pe ambreiaj in centrul orasului.
Masinile sunt lasate in toate locurile in care proprietarii lor au nevoie, in locurile in care incap, in locuri in care, odata parcate, blocheaza fie mijloacele de transport in comun, fie alte masini.

Lipsa locurilor de parcare in Suceava genereaza aproape zilnic incidente violente. De cele mai multe ori, disputele raman la nivel verbal, dar uneori escaladeaza in agresiuni fizice. Sunt si dintre cei care considera, ca pentru a fi convingatori, trebuie sa fie mai drastici. Asa, ca dezumfla un cauciuc, smulg un stergator, zgarie portiera cu o cheie, sparg un parbriz, rup oglinzile retrovizoare etc,...
Sunt situatii cind masinile avariate sunt lasate fara nici o problema in locurile de parcare..
Sunt situatii, cind soferii care se accidenteaza in trafic prefera sa declare masina avariata in locul de parcare, pentru a scapa de amenda, puncte de penalizare sau retinerea carnetului..

Solutia ar fi, ca primaria Suceava, sa asigure locurile de parcare pentru toate masinile inregistrate in Suceava si o rezerva pentru cei care trec prin Suceava!
Normal este ca toti cei care locuiesc in blocuri, inclusiv cei care i-si fac case private, sa aiba asigurte locurile de parcare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstăi făcăluite (de post) Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole verde făcăluite seamănă mai mult cu salata de vinete ca aspect iar la gust sunt mult diferite de pasta din fasole uscate... Citeşte