Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2016 - Anul XXI, nr. 31 (6144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Miting

Peste o mie de câmpulungeni au ieşit în stradă pentru a cere finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o mie de persoane au umplut până la refuz platoul central din municipiul Câmpulung Moldovenesc la mitingul care a avut loc ieri pentru susţinerea finalizării pârtiei de schi de pe masivul Rarău. Cu mic, cu mare câmpulungenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de faptul că cea mai importantă investiţie pentru acest municipiu, dar şi pentru întreaga zonă, a fost abandonată încă de la finalul anului 2012, deşi lucrările sunt finalizate în proporţie de 80%. Iniţiativa organizării mitingului a aparţinut unui grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc, iar aşa cum ne-au declarat reprezentanţii acestora, protestul nu a avut nici o tentă politică, fiind doar o acţiune pentru sensibilizarea autorităţilor judeţene şi naţionale de a sprijini finalizarea pârtiei de pe Rarău.

De remarcat faptul că alături de cei peste o mie de câmpulungeni, la mitingul de ieri a ţinut să fie prezent şi luptătorul Cătălin Moroşanu, care s-a declarat unul dintre susţinătorii cei mai înfocaţi ai acestui proiect.

 

„Câmpulungul poate renaşte prin pârtia de ski Rarău”

La mitingul de ieri la amiază din Câmpulung Moldovenesc au venit atât copii, cel mai mic având 3 ani, până la tineri şi bătrâni care au scandat că vor să aibă o pârtie de schi în Câmpulung Moldovenesc, pentru a nu mai fi nevoiţi să plece în alte judeţe sau ţări pentru a practica sporturile de iarnă. Fie că a fost vorba de copii sau de adulţi, o mare parte dintre cei care au participat la miting au venit îmbrăcaţi în echipamente de schi şi şi-au adus cu ei schiurile sau plăcile de snowboard.

Pe lângă echipamentele de schi, câmpulungenii veniţi la miting au adus cu ei pancarte pe care se puteau citi mesaje de susţinere pentru finalizarea pârtiei, dar şi îndemnuri către autorităţi pentru a sprijini terminarea acestui proiect. Astfel, printre mesajele afişate de câmpulungeni se numără cele precum: „Câmpulungul poate renaşte prin pârtia de ski Rarău”, „Pârtia de ski = locuri de muncă”, „Nu vrem bogăţii, vrem doar pârtia de ski”, „Am venit în piaţă ca să ţinem pârtia în viaţă”, „Câmpulung Moldovenesc – staţiune de interes naţional”, „Aţi uitat de Câmpulung? Aici banii nu ajung”, „Vrem turism la Câmpulung”, „Vrem pârtie în Carpaţi”, „Salvaţi pârtia, salvaţi turismul în Câmpulung” sau „Luptăm, luptăm, pârtia să o finalizăm”. Unele pancarte aveau şi mesaje adresate direct firmelor care au câştigat licitaţia pentru lucrările de construcţie a pârtiei, ţinta principală fiind compania suceveană Instcomp, cu care Primăria Câmpulung Moldovenesc este în proces, mesajele fiind cât se poate de clare: „Vrem să schiem acasă, Instcomp nu ne lasă” sau „Instcompetenţilor”.

 

Cătălin Moroşanu i-a îndemnat pe câmpulungeni să nu renunţe la astfel de acţiuni dacă lucrările nu vor reîncepe

Venit special la Câmpulung Moldovenesc pentru a fi alături de participanţii la miting, luptătorul Cătălin Moroşanu le-a transmis câmpulungenilor că se consideră bucovinean şi că susţine pe deplin finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău. „Avem nevoie de sport în România, avem nevoie de investiții care să susțină nu doar sportul de performanță, ci și de masă. Susțin proiectul pentru finalizarea pârtiei de schi de la Rarău”, a spus Cătălin Moroşanu. El le-a spus câmpulungenilor că este important să nu renunţe la astfel de acţiuni în cazul în care lucrările la pârtie nu vor fi reluate şi a adăugat că personal va face tot ce îi stă în putinţă pentru a susţine la nivel central finalizarea proiectului pârtiei de schi de pe masivul Rarău.

Printre cei care au luat cuvântul în faţa celor peste o mie de câmpulungeni s-au numărat şi reprezentanţi ai tinerilor care au organizat mitingul. Purtătorul de cuvânt al acestora, Răzvan Frăţianu, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de drif din România, le-a vorbit oamenilor despre importanţa finalizării acestei pârtii. „Am vrut ca mesajul nostru să fie auzit de toţi cei care sunt responsabili de finalizarea acestei pârtii. Aici s-au investit deja 10 milioane de euro şi mai este necesară o sumă de aproape 5 milioane de euro. Este o investiţie extrem de importantă pentru Câmpulung Moldovenesc şi pentru întreaga zonă, pentru că vorbim de dezvoltarea mediului economic, de crearea de locuri de muncă şi în special de dezvoltarea turismului. Mai mult, câmpulungenii, şi nu numai, vor să schieze acasă la ei şi să nu mai fie nevoiţi să plece în alte locuri pentru a practica sporturile de iarnă”, a spus Răzvan Frăţianu, care a mai adăugat că astfel de mitinguri vor continua în mod sigur dacă nu vor fi reluate lucrările la pârtia de schi.

Un alt tânăr iniţiator al mitingului de ieri, Gheorghe Sologiuc, a ţinut să sublinieze că acţiunea nu a fost una politică, motiv pentru care nici un politician sucevean nu a luat cuvântul în faţa celor care au venit să susţină finalizarea acestei investiţii. „Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care au ieşit în piaţă centrală din Câmpulung, dar în mod special celor care s-au implicat în acest demers, care au mers în tot oraşul pentru a-i chema pe oameni să vină alături de noi. Noi vrem să le atragem atenţia celor care au oprit lucrările că populaţia s-a trezit. Dacă am reuşit să fim peste o mie de oameni în stradă şi dacă nu se rezolvă nimic vom mergem mai departe. La Voineasa, unde pârtia era în aceeaşi situaţie, s-a găsit o soluţie, iar la noi nu. Cineva ne blochează, ne vrea răul şi nu vrea să promoveze această zonă”, a spus Gheorghe Sologiuc. El a ţinut să-i mulţumească şi „eroului nostru bucovinean”, Aristide Maxim, cel care a obţinut în instanţă blocarea construcţiei gropii de gunoi din pasul Mestecăniş şi care a fost prezent alături de protestatarii câmpulungeni.

 

Mesajele de susţinere a tinerilor câmpulungeni au venit din întreaga lume

Demn de remarcat este faptul că, înainte de mitingul de duminică, acţiunea tinerilor câmpulungeni a beneficiat de susţinerea sucevenilor plecaţi în întreaga lume. Astfel, zeci de câmpulungeni şi locuitori ai judeţului Suceava plecaţi în străinătate au postat pe reţelele de socializare fotografii în care apăreau cu afişul mitingului de duminică sau cu mesaje prin care îndemnau oamenii să participe la această acţiune. Astfel de mesaje au venit de la tineri din Canada, Belgia, Franţa, Statele Unite ale Americii sau Emiratele Arabe Unite.

 

Mihăiţă Negură a spus că tinerii vor avea în continuare sprijinul lui

După finalizarea mitingului, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a spus că este alături de tinerii din acest municipiu care au iniţiat această acţiune, subliniind la rândul său că protestul nu a fost unul politic, ci strict pentru susţinerea finalizării pârtiei. „Vreau să-i felicit pe tinerii câmpulungeni care s-au organizat atât de bine la acest miting de susţinere a finalizării pârtiei de schi de pe masivul Rarău. Atât eu, cât şi Consiliul Local am susţinut acest miting şi vom fi în continuare alături de ei, şi personal voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru finalizarea acestei investiţii”, a spus Mihăiţă Negură.

El a amintit că lucrările la pârtia de pe Rarău au fost sistate în toamna anului 2011, iar până în momentul de faţă s-a investit o sumă de 10 milioane de euro. El a precizat că pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare 4,5-5 milioane de euro. Negură a atras atenţia că în ultimii patru ani, de când s-au oprit lucrările, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme. Negură a spus că una dintre cele mai mari astfel de probleme este apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri, pe traseul pârtiei, fondurile necesare pentru remedierea acestei situaţii fiind de 1,8 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de câmpulungeni au ieşit în stradă pentru a cere finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Peste o mie de câmpulungeni au ieşit în stradă pentru a cere finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă) Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie servită însă imediat, caldă, pentru că nu mai este la fel de gustoasă după ce s-a răcit şi nu poate fi... Citeşte