Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2016 - Anul XXI, nr. 31 (6144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Spitale sucevene sancţionate cu peste 100.000 de lei de Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În decursul anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a întreprins o serie de controale în spitalele sucevene, numărul avertismentelor şi sancţiunilor aplicate ajungând la 18. În total, unităţile spitaliceşti din judeţ trebuie să plătească instituţiei peste 100.000 de lei pentru neregulile depistate.

Trei spitale au fost sancţionate de CAS şi trebuie să returneze 96.376,01 lei pentru că au raportat greşit consumul de medicamente, iar alte trei unităţi au fost atenţionate referitor la nerespectarea unor clauze contractuale.

Medicii angajaţi din patru spitale nu au respectat programul de lucru, astfel unităţile au fost sancţionate cu 889,95 de lei, iar alte două spitale au fost obligate să restituie sume nejustificate totalizând 11.493,30 de lei.

Cristi Bleorţu, directorul CAS Suceava, a precizat că, „de asemenea, s-au dispus şase măsuri de recuperare a contravalorii unor reţete emise incorect sau medicamente expirate sau incorect raportate, în suma de 684,02 lei”.

În anul 2015 s-au efectuat 16 acţiuni de control la spitale din judeţ.

 

Buget mai mare pentru spitalele sucevene în 2015

Cristi Bleorţu a mai menţionat că bugetul alocat spitalelor a fost în anul 2015 mai mare cu 5,6% faţă de cel din anul 2014, acesta permiţând acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pe tot parcursul anului. Din bugetul destinat asistenţei medicale spitaliceşti suma de 5.688.000 de lei a fost alocată pentru acordarea majorării cu 25% a salariilor personalului din sistemul public sanitar în ultimul trimestru al anului.

Pentru serviciile medicale din spitalele sucevene s-au înregistrat plăţi de 164.855.718,80 de lei, această sumă reprezentând 40,02% din totalul serviciilor medicale decontate.

În anul 2015 s-au înregistrat 91.844 de bolnavi externaţi. „Dintre aceştia, un număr de 87.110 bolnavi au fost internaţi pentru afecţiuni acute pe spitalizare continuă. Din spitalele de cronici şi secţii (compartimente de cronice din cadrul spitalelor) s-au externat un număr de 4.734 de bolnavi şi au fost realizate 119.981 de zile de spitalizare”, au mai transmis reprezentanţii CAS Suceava. Spitalele au efectuat în anul precedent şi 31.348 de servicii spitaliceşti validate ca spitalizări de zi.

 

Sucevenii au consumat medicamente de peste 112 milioane de lei

Bugetul alocat medicamentelor în anul 2015 a fost de 112.247.000 de lei şi a permis Casei de Asigurări de Sănătate Suceava să asigure eliberarea pe tot parcursul anului a medicamentelor compensate şi gratuite prin cele 144 de unităţi farmaceutice din judeţ cu care instituţia are contracte încheiate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitale sucevene sancţionate cu peste 100.000 de lei de Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitale sucevene sancţionate cu peste 100.000 de lei de Casa de Asigurări de Sănătate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă) Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie servită însă imediat, caldă, pentru că nu mai este la fel de gustoasă după ce s-a răcit şi nu poate fi... Citeşte