Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2016 - Anul XXI, nr. 31 (6144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Puşkin şi Putin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă sunt întrebat, răspund instantaneu că mi-s dragi poeţii ca sarea-n ochi. Dar cu toate astea am câţiva pe care realmente îi iubesc: Esenin, Walt Whitman, Bacovia... Mai sunt şi alţii, de statură mai mică.

În fruntea celor detestabili l-aş plasa pe Puşkin, mort de glonte în duel, într-o zi de februarie a anului 1837. Pentru iubitorii artei poate suna romantic ca un idol să păşească pe calea posterităţii graţie duelului, mai cu seamă că la mijloc a fost o chestiune de amor. Amintim că sărmanului Puşkin i-a făcut felul baronul franţuz George Dantes, un playboy oploşit prin Rusia, care se amorezase reciproc avantajos de nevasta acestuia, Natalia.

După gustul meu, Puşkin a reacţionat taman ca un raket de-al lui Putin, care ar ţine să-i facă personal de petrecanie intrusului prins în patul conjugal. Numai că socoteala lui Puşkin i-a ieşit pe dos. Iar nevasta i-a rămas văduvă, cu o droaie de plozi după ea, greu de întreţinut dintr-o pensie rămasă de pe urma unui poet. Noroc că s-a consolat repede, refăcându-şi viaţa cu un rus înstărit, care avea şi avantajul că nu scria poezii.

Pentru că l-am pomenit pe Putin, am aflat că se pregăteşte o superproducţie cinematografică americană, având ca subiect biografia sa. Şi că rolul lui va fi interpretat nu de un fitecine, ci de Leonardo Acaprei, pardon, Di Caprio. Care e, după cum declară chiar el, „fericit” să-l joace pe liderul care-ar trebui să aibă conştiinţa încărcată, dacă ar avea conştiinţă.

Ideea filmului este una realmente inconştientă. Iar Leonardo Acaprei confirmă cât de reduşi sunt actorii. Este exact ce-i trebuia unui pericol mondial cu mintea bolnavă ca să şi-o îmbolnăvească mai tare.

Mai ales că scenariul îi va fi trimis spre aprobare lui Putin, ca nu cumva să-l supere ceva pe acesta, vreo aluzie la uciderea lui Alexandr Litvinenko, de exemplu. Cum se numeşte asta? Cenzură, normal.

Îţi vine să te iei de cap. Leonardo ăla merită nişte şuturi în cur de să nu se vadă. La fel şi cretinii care au avut ideea filmului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puşkin şi Putin.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Puşkin şi Putin4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă) Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie servită însă imediat, caldă, pentru că nu mai este la fel de gustoasă după ce s-a răcit şi nu poate fi... Citeşte