Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Trimis în judecată pentru trei fapte de ultraj comise asupra unui jandarm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Molid, comuna Vama, a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în formă continuată, trei fapte, victima fiind aceeaşi de fiecare dată, un jandarm, consătean cu atacatorul. Inculpatul, Sandu Emanuel Ursu, a fost reţinut pe 19 ianuarie a.c. după o urmărire în trafic, urmată de o tamponare accidentală între una din autospecialele de poliţie şi maşina urmăritului. Atunci Ursu a încercat să scape de poliţiştii care aveau un mandat de aducere pe numele său, emis de procurorul de caz care l-a pus din acea zi sub acuzare pentru infracţiunile de ultraj asupra jandarmului.

Din ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc rezultă că Ursu a prins ciudă pe jandarmul consătean, subofiţer al Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, după ce acesta a participat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la o percheziţie la locuinţa sa.

Pe acest fond, a început să-i transmită ameninţări din ce în ce mai directe.

Două fapte de ultraj ar fi fost comise în august 2015, când Ursu, aflat la volanul unui autoturism, l-ar fi urmărit pe jandarm în trafic şi ar fi efectuat manevre prin care a simulat că va intra în coliziune cu autoturismul condus de victimă. Cel mai grav episod a fost însă pe 16 ianuarie, când, după o altă urmărire în trafic, pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, Ursu a coborât din autoturismul său, s-a dus la maşina jandarmului şi l-a ameninţat cu moartea pe acesta, având în mână o şurubelniţă. De faţă au fost soţia şi copilul minor al jandarmului, au arătat anchetatorii. 

Un amănunt important este că acelaşi Sandu Emanuel Ursu a mai fost cercetat, în anul 2013, pentru săvârşirea a două fapte de ultraj, constând în agresarea unui poliţist. Atunci, individul a scăpat uşor, cu amenzi de 1.000 de lei, primind ordonanţe de scoatere de sub urmărire penală. După ce au consultat fişa de cazier, procurorii au aflat că acesta a fost condamnat în Italia la 5 luni de închisoare pentru „infracţiuni contra funcţionarilor publici, a ordinii şi liniştii publice”.

Până la o condamnare definitivă, Sandu Emanuel Ursu se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată pentru trei fapte de ultraj comise asupra unui jandarm.
 Vizualizări articol: 2066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trimis în judecată pentru trei fapte de ultraj comise asupra unui jandarm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte