Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Optimism

Ministerul Transporturilor anunţă că centura Sucevei poate fi terminată în această vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoseaua de centură a municipiului Suceava ar putea fi finalizată în totalitate până în luna august a acestui an. Termenul a fost prezentat de ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, într-un răspuns la o interpelare pe care preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a adresat-o la finalul anului trecut, în care acesta solicita fonduri pentru finalizarea şoselei de centură. În răspunsul dat de ministrul Transporturilor se precizează că pentru continuarea lucrărilor la primele două tronsoane ale şoselei de centură, de la intersecţia cu E 85 şi până la intersecţia cu DN 17, dar şi pentru stabilirea lucrărilor neconforme necesare a fi refăcute, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a contractat printr-o procedură de achiziţie publică elaborarea documentaţiei tehnice „Servicii şi proiectare (expertiză tehnică şi revizuire documentaţie tehnică) pentru sectoarele I şi II ale variantei de ocolire, pe o lungime de 7,285 de kilometri". Ministrul Transporturilor a precizat că această documentaţie a fost finalizată şi a fost analizată în Consiliul tehnico-economic al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

„În vederea finalizării lucrărilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va deschide o procedură de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor rămase de executat la şoseaua de centură a Sucevei, această procedură urmând a se încheia, după estimări, în luna martie 2016. De asemenea, estimăm că durata de execuţie a lucrărilor, până la finalizarea acestui obiectiv, va fi de circa trei – patru luni, iar recepţia la terminarea lucrărilor ar putea avea loc la sfârşitul lunii august 2016”, precizează Dan Marian Costescu. Acesta a mai spus că în condiţiile în care până în prezent finanţarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei a fost asigurată doar de la bugetul de stat, în prezent au fost iniţiate demersurile necesare în vederea obţinerii aprobărilor pentru asigurarea banilor pentru continuarea investiţiei din fonduri nerambursabile. Costescu a arătat că în acest sens s-a obţinut deja „admisibilitatea” din partea Comisiei Europene şi urmează să fie emisă decizia de finanţare, după care se va semna şi contractul de finanţare pentru acest proiect.

Reamintim că în luna martie 2015 a fost dat în folosinţă tronsonul 3 al şoselei de centură a Sucevei, între DN 17 (Şcheia) şi DN 2 (Pătrăuţi).

În interpelarea adresată ministrului Transporturilor, Gheorghe Flutur a solicitat în mod imperativ Guvernului României alocarea de fonduri în bugetul pe anul 2016pentru finalizarea şoselei de centură a municipiului Suceava. În interpelare, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că şoseaua de centură a Sucevei este o investiţie foarte importantă şi vitală pentru această zonă, fiind demarată în 2008 şi abandonată în 2012 de guvernarea PSD, deși la vremea respectivă era realizată în proporție de peste 80%. Preşedintele PNL Suceava a mai precizat că prin sistarea lucrărilor la şoseaua de centură, Guvernul PSD a sufocat practic municipiul Suceava, adăugând că social-democraţii s-au dovedit indiferenţi faţă de toate proiectele de infrastructură din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Transporturilor anunţă că centura Sucevei poate fi terminată în această vară.
 Vizualizări articol: 3058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Ministerul Transporturilor anunţă că centura Sucevei poate fi terminată în această vară2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte