Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna viitoare

Un thriller românesc va fi difuzat în premieră la Cinema Modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor putea urmări vinerea viitoare, la Cinematograful Modern, în premieră naţională, un thriller 100% românesc – Orizont.

Încercând să îşi găsească „norocul”, Lucian şi Andra – soţ şi soţie, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli, un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Orizont este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, iar premiera mondială a avut loc în cadrul festivalului internaţional Tallin Black Nights Film, primind critici elogioase în publicaţiile internaţionale.

„Muzica à la Hitchcock dă de înţeles că ameninţarea pândeşte, dar lătratul persistent al unui câine e cel care înspăimântă personajele şi publicul deopotrivă", spune despre Orizont site-ul Screen Daily.

Portalul online cineuropa.org scrie că Orizont e mai mult decât povestea unei familii puse într-o situaţie-limită: „E de aşteptat ca publicul românesc să reacţioneze puternic după premiera din februarie: scenariul abordează chestiuni intens discutate în anii din urmă, precum defrişările ilegale, dar filmul surprinde şi combinaţia toxică dintre corupţie şi incompetenţa autorităţilor, fenomene care îi fac pe mulţi români să considere că trăiesc într-o ţară în care legea nu contează”.

Conform regizorului Marian Crişan, „cu un scenariu inspirat de nuvela <Moara cu noroc>, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică, căreia îi aduce un omagiu cinematografic”.

 

Filmele româneşti, difuzate cu prioritate la Cinema Modern

Viceprimarul Lucian Harşovschi consideră că difuzarea de filme româneşti ar putea fi un atu al cinematografului inaugurat de municipalitatea suceveană la finele anului trecut, care până acum a atras peste 11.000 de clienţi.

„În perioada următoare vom încerca să rulăm cât mai multe filme româneşti de cinematecă, pentru a atrage un  număr cât mai mare de spectatori”, a spus Lucian Harşovschi.

Cinematograful Modern funcţionează în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un thriller românesc va fi difuzat în premieră la Cinema Modern.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Un thriller românesc va fi difuzat în premieră la Cinema Modern4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte