Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Minifotbal profesionist!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neașteptat: minifotbalul a fost recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sportului ca disciplină sportivă! Mai mult, acesta nu se va afla sub pălăria FRF, așa cum este cazul fotbalului în sală (futsal), ci va fi o ramură de sine stătătoare. Asta înseamnă că actuala Federație de Minifotbal din România își va schimba numele în Federația Română de Minifotbal, care își va putea gestiona singură finanțarea de la buget. Desigur, aceasta nu va consta în cine știe ce sume, pentru că nu e vorba despre un sport olimpic, însă contează că de-acum există o bază pe care se poate construi. De exemplu, cei care practică minifotbalul în campionatele regionale vor putea fi remunerați transparent, adică pot deveni profesioniști. Desigur, asta înseamnă îndeplinirea unor condiții, adică înființarea de asociații sau cluburi sportive. Deseori acestea deja există în spatele unor echipe, caz în care trebuie adăugat minifotbalul în Certificatul de Identificare Sportivă (CIS), ceea ce înseamnă o oportunitate și pentru așa-numitele școli de fotbal. Acestea antrenau ani de zile copii pe teren redus, în speranța unui iluzoriu salt spre fotbalul mare, acolo unde este cu totul altă mâncare de pește, ajunge numai să pomenim jocul la ofsaid. Iată că acum se deschide o portiță spre meseria de... minifotbalist!

La conferința de presă de la MTS s-a făcut precizarea că România este prima țară care face acest pas, fiind urmată imediat de Cehia. Și în alte țări europene formalitățile se află în diverse faze, astfel că în curând minifotbalul va mai înfige niște steaguri pe harta Europei. Va fi interesant de văzut care va fi evoluția acestui sport, dacă nu cumva cele 6 trofee continentale (foto?) vor fi considerate peste ani ca aparținând perioadei romantice, precum performanțele din handbalul masculin. Dar până atunci putem savura prezentul. Toți cei care activăm în campionatele regionale afiliate suntem de-acum sportivi legitimați cu acte în regulă! Și nu-i deloc exclus ca, mai deveme sau mai târziu, cluburi de tradiție din fotbalul mare să-și înființeze secții de minifotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minifotbal profesionist!.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minifotbal profesionist!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte