Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2015 - Anul XX, nr. 301 (6113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invitaţi de marcă

„Concertul pentru Anul Nou 2016”, pe scena suceveană, susţinut de Filarmonica Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 8 ianuarie, de la ora 18:30, „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani, dirijor Ioan Adrian Morar, şi invitaţii ei: soliştii Paula Iancic, soprană, Tiberius Simu, tenor, Nicoleta Sasu, balerină, Alexandra Scriminţ, balerină, Adrian Scriminţ, balerin. În program sunt cuprinse pagini orchestrate de largă popularitate, arii şi duete din opere celebre, canzonette şi piese pop celebre.

Sucevenii vor asculta piese ale unor autori consacraţi: P.I. Ceaikovski - Poloneza din opera „Evgheni Oneghin”, Ch. Gounod - Je veux vivre - aria Julietei din opera „Romeo şi Julieta”, G. Donizetti - Una furtiva lagrima - aria lui Nemorino din opera „Elixirul dragostei”, J. Strauss - Polca „Tritsch-Tratsch” (cu balerini), L. Delibes - Vals şi Galop final din baletul „Coppelia”, G. Puccini - O mio babbino caro - aria Laurettei din opera „Gianni Schicchi”, J. Strauss - Duetul „Şampania” din opereta „Liliacul”, C. Gardel - Tangoul din filmul „Parfum de femeie” (cu balerini), Fr. Cileea - E la solita storia - aria lui Federico din opera „Arleziana”, L. Delibes - Les filles de Cadix, bolero,  Espagna Cani (cu balerini), A. Haciaturian - Valsul din Suita „Masquerade” (Bal mascat), Jz. Strauss - Polca „Inimă de femeie” (cu balerini), Fr. Loewe – I could have danced all night - aria Elizei din „My Fair Lady”, Fr. Loewe - On the street - aria lui Freddie din „My Fair Lady”, D. Şostakovici - Vals din filmul „Primul eşalon”, C. Saint-Sans - „Lebăda” (cu balerini), L. Denza - Canzonetta „Funiculi Funicula”, Ed. Di Capua - Canzonetta „O, sole mio!”, George Grigoriu - Muzica - arie din opereta „Valurile Dunării”, B. Thiele & G.D. Weiss - What a wonderful world, F. Sartori - Con te partira / Time to say goodbye.

Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură Suceava şi costă 40 de lei şi 30 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Concertul pentru Anul Nou 2016”, pe scena suceveană, susţinut de Filarmonica Botoşani.
 Vizualizări articol: 2525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Concertul pentru Anul Nou 2016”, pe scena suceveană, susţinut de Filarmonica Botoşani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da trimis de
(30 dec 2015, 16:29:14
frumos, botsanenii vin sa cinte intr-un oras "centru universitar" si aspirant la titlul de capitala culturala europeana.

Pe urma, studentii si elevii nu au un venit de approximativ 75% din venitul adultilor asa cum pare sa sugereze pretul biletelor,cind in fapt natia romana are avea nevoie ca tocmai ei sa fie educati (expusi macar) la altfel de muzica decit manelista sau alte genuri deocheate.

Virgilius Calafindescu Pelasgos
2.   Felicitari Botosani trimis de
( 2 ian 2016, 10:12:41
De ani de zile scriem pe acest forum de faptul ca orasul Suceava nu are identitate culturala .Botosani are teatru,filarmonica si teatru de papusi.Sa speram ca odata cu terminarea complexului Modern si infiintarea pe hartie a teatrului "Matei Visniec" si Suceava va avea un teatru.Am subliniat mereu propunerea celor din Botosani de a avea teatru si filarmonica cu stagiune dubla.la Botosani si Suceava.Binenteles cu finantare din partea ambelor orase.Edilii din Suceava au refuzat aceasta propunere.Cat despre filarmonica botosani am mers la multe concerte atat la Suceava cat si la Botosani.Este o orchestra foarte buna si inchegata.Din orchestra mare au aparut si pui.De exemplu Mirel Manea,extraordinarul trompetist al filarmonicii Botosani si-a creat propria formatie care cuprinde instrumentisti tot de la Filarmonica.Felicitari Botosani.Sunteti mult peste Suceava in toate privintele.
3.   Sali de concerte trimis de
( 2 ian 2016, 10:23:42
Suceava sta destul de prost in privinta salilor de spectacole si concerte.Avem casa de Cultura,dar care nu e a noastra.Este o situatie generala pe tara.Dupa revolutie Casele de Cultura au fost date sindicatelor.Acestea in marea majoritate nu au facut nici un fel de investitie.Toti banii din inchirieri spatii si spectacole au intrat in fondurile sindicatelor.In mod normal aceste edificii trebuie returnate in patrimoniul primariilor.Sala mare si sala mica arata jalnic.Ele trebuie complet reconditionate.la fel si fatada cladirii.Sta tencuiala sa cada in capul trecatorilor.
Situatia e la fel cu sala Dom Polski.Cladirea veche "Casa Polona" a fost reconstruită, prin consolidarea fundaţiilor şi prin demolarea şi refacerea pereţilor aflaţi în pericol de prăbuşire, precum şi a acoperişului. Lucrările s-au efectuat după planurile arhitecţilor Gheorghe Pintilescu şi Constantin Rabiniuc, şef de santier fiind inginerul Galan. Clădirea a fost reconstruită într-o manieră modernă ce îmbină elemente arhitecturale autohtone de tip medieval cu altele moderniste, cu placaje de cărămidă aparentă de tip Bracta, constituindu-se într-o punte de legătură între clădirile medievale din centrul oraşului şi noul ansamblu de locuinţe din vecinătate.
Interiorul edificiului a fost reamenajat prin construirea unei spaţioase săli de spectacole, cu balcon şi cu un foaier placat cu dale de marmură. Noul local a fost inaugurat în septembrie 1985, cu spectacolul „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind. În cei cinci ani de activitate, Teatrul Municipal din Suceava a montat şi jucat 11 premiere, două recitaluri actoriceşti şi un spectacol jubiliar. În februarie 1990, Teatrul Naţional din Iaşi a desfiinţat Secţia din Suceava.
Numai ca aceasta cladire a fost retrocedata Uniunii Polonezilor din România „Dom Polski”iar ansamblul Ciprian Porumbescu trebuie sa-si caute o alta locatie.
4.   Parcul Sipote trimis de
( 2 ian 2016, 10:27:42
Parcul Sipote la fel nu este al nostru.. Zona Sipote ţine de Ocolul Silvic Pătrăuţi.Grija pentru curăţenie în acest parc tinde spre zero, proprietatea este a statului, Primăria nu este administrator, ci Ocolul Silvic Pătrăuţi iar în evidenţele Direcţiei Silvice toată suprafaţa împădurită nu figurează ca parc, ci doar ca o pădure cu un regim deloc diferit faţă de altele situate la zeci de kilometri de oraş.De fapt, o plimbare în Parcul Sipote poate mai curând să strice ziua cuiva, decât să o înfrumuseţeze. Mai ales dacă acea persoană îşi aminteşte cum arăta cu vreo douăzeci de ani în urmă zona oraşului. De cum se coboară pe lângă Mc Donalds, dalele de beton nu sunt la locul lor, sunt sparte, iar în unele locuri lipsesc cu desăvârşire, la fel ca becurile de pe stâlpi. Cât despre bănci ,de-a lungul pârâului care susură pe lângă alee, mai sunt doar vreo două sau trei. Nu este curat nici mai încolo, lângă un podeţ de beton unde crengi şi alte mizerii zac aruncate şi blocând cursul apei dinspre izvorul Sf. Ioan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de potroace În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță în ultima vreme în preferințele amatorilor de gastronomie rustică. Deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă,... Citeşte