Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2015 - Anul XX, nr. 301 (6113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Opt elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de Lingvistică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt elevi din judeţ vor reprezenta Suceava la Olimpiada Naţională de Lingvistică, competiţie de tip transdisciplinar care vizează atât competenţe din lingvistică, cât şi din logica matematică.

Lotul Sucevei are următoarea componenţă: Ana Maria Dediu – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava (prof. Carmen Bocăneţ şi Cristian Amorăriţei), Teodor Gemănariu - Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (prof. Loredana Popa şi Liliana Paraschiva Munteanu), Paul Florin Rebenciuc - Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava (prof. Ancuţa Gulei şi Stela Boghian), Denisa Şveduneac - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (prof. Gabriela Ilisei şi Gabriela Bedrule), David Andrei Vasileniuc – Colegiul „Ştefan cel Mare” (prof. Carmen Bocăneţ şi Constantin Scutaru), Andrei Alexandru Savin - Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (prof. Iulian Negură şi Mădălina Duminică), Mihaela Medrihan - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (prof. Beatrice Halip) şi Anca Broască - Colegiul „Petru Rareş” (prof. Gheorghe Cîrstian şi Lenuţa Tomasciuc).

Etapa judeţeană a olimpiadei, clasele a V-a – a XII-a, s-a desfăşurat pe 12 decembrie, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, competiţia fiind structurată în trei secţiuni - secţiunea antrenament (clasele a V-a – a VI-a ), secţiunea de exerciţiu (clasele a VII-a – a VIII-a) şi secţiunea de performanţă (clasele a IX-a – a XII-a). Câştigătorii etapei naţionale de la secţiunea de performanţă se califică la etapa internaţională.

Lingvistica este o disciplină care nu se studiază în şcoală, iar olimpiada presupune rezolvarea unor cerinţe folosind datele lingvistice oferite, fără a cunoaşte însă limbile care apar în subiecte. Elevilor li se cere ca, prin analogii, să găsească reguli pe baza cărora se construiesc anumite aspecte din gramatica unei limbi. Mai exact, elevii trebuie să traducă texte din limbi necunoscute, doar pe baza analogiilor care reies din informaţiile oferite în cerinţe. Participarea la aceasta olimpiadă nu este condiţionată de cunoaşterea unei anumite limbi străine.

 

Suceveancă medaliată cu argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Teodora Solovan, absolventă a promoţiei 2015 a Colegiului Național "Ştefan cel Mare" Suceava, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică, ce s-a desfăşurat în perioada 20-24 iulie, în Bulgaria.

Eleva a fost pregătită la limba şi literatura română de prof. Carmen Bocăneț, iar la matematică de prof. Constantin Scutaru. În prezent, Teodora studiază la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de Lingvistică.
 Vizualizări articol: 3881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Opt elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de Lingvistică2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de potroace În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță în ultima vreme în preferințele amatorilor de gastronomie rustică. Deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă,... Citeşte