Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2015 - Anul XX, nr. 301 (6113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Peste 10.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul 2016 în aer liber

Vineri, 1 Ianuarie 2016 (13:34:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La cumpăna dintre 2015 și 2016, peste 10.000 de suceveni au ales să sărbătorească momentul împreună, la “Revelionul în aer liber”, organizat de Primăria Suceava, în parcarea Iulius Mall Suceava. Punctul culminant al spectacolului dintre ani a fost, fără îndoială, focul de artificii de la miezul nopții, când cerul Sucevei a fost luminat timp de un sfert oră de cele mai impresionante efecte pirotehnice puse în scenă până acum la vreun Revelion. Startul spectacolului de artificii a fost dat de primarul Ion Lungu, împreună cu cea mai îndrăgită interpretă de muzică populară din România, Sofia Vicoveanca, care de cum a intrat pe scenă și a început să cânte, a făcut mulțimea de oameni care a umplut parcarea mall-ului să danțuiască ca și cum li s-ar fi aprins jăratec sub tălpi.

„10, 9, 8...2,1. La mulți ani Suceava, la mulți ani suceveni!”, a spus Ion Lungu, atunci când ceasul a indicat miezul nopți și trecerea în noul an, 2016.

În cinstea celor cărora le-a făcut aceste urări a deschis apoi o sticlă de șampanie, din care a băut împreună cu marea doamnă a muzicii populare românești.

Mulțimea, încântată de spectacolul de foc de pe cer, e constelațiile ce apăreau și dispăreau la fel de repede, de ploaia de stele multicolore, a stat tot timpul cu ochii pe cer, admirând artificiile, o parte din ei imortalizând momentul prin poze și filme.

 

Muzică de toate genurile, pentru toate gusturile

Gerul nu s-a dovedit  fi o piedică pentru cei care au dorit să petreacă alături de artiștii invitați pe scenă - de la cei de muzică populară, muzică ușoară, până la hip-hop și rock, un număr mare de oameni urmărindu-le evoluția de la început, de la 21.30, când s-a dat startul distracției, prin melodii interpretate de Gabriela Teişanu, Mirela Aanei, Alexandru Recolciuc și Simona Hriţac.

Sucevenii au dansat și pe rimele celebrului hip-hoper CRBL, unul dintre invitații speciali ai serii, dar s-au încălzit bătând mărunt pașii pe muzică populară, la cântecele interpretate de Dana Dăncilă, Doina şi Ciprian Petroaie.

Trupa suceveană Odyssey a avut o scurtă apariție pe scenă în ora de vârf a spectacolului, pentru ca la 12.00 fără 20 să vină în fața publicului îndrăgita Sofia Vicoveanca, care a cântat din toată inima, în ciuda gerului care nu a cruțat-o deloc.

 

Cerere în căsătorie, de Revelion, în fața a peste 10.000 de oameni

Un moment inedit al spectacolului de Revelion a fost cererea în căsătorie făcută de un tânăr sucevean, Viorel, care a avut curajul să își declare iubirea pentru Andreea în fața celor peste 10.000 de oameni care tocmai urmăriseră focurile de artificii.

Iubirea vieții lui a urcat și ea pe scenă, acceptând cererea în căsătorie, formulată în primele minute din Noul An.

Prezentatorul spectacolului, Ovidiu Rusu, cel care i-a facilitat lui Viorel accesul pe scenă, tocmai de Revelion, le-a urat „casă de piatră” și le-a găsit și muzicanți pentru nuntă, artiștii pe care i-a introdus pe scenă pentru a continua distracția în parcarea mall-ului -  George Finiş, Nicoleta Hafiuc, Nicolae Vieru, Gheorghe Rotaru, Rodica Andronic, dar și trupa Maxim.

 

Aglomerație la ieșirea de la mall

La scurt timp după terminarea focurilor de artificii, o mare parte dintre participanții la „Revelionul în aer liber” au început să plece spre casele lor, sau acolo unde au ales să petreacă alături de rude și prieteni.

Din cauza numărului mare de mașini care s-au îndreptat spre ieșire în același timp, circulația a fost aproape paralizată, o bună perioadă de timp.

Autobuzele TPL, care au circulat până spre 2 dimineața, nu au mai intrat pe la mall, nici la dus, nici la întors, dar au preluat foarte mulți călători, care au mers pe jos din parcarea Iulius Mall până la stațiile de la Bazar și Lidl.

Pentru Revelion 2016, municipalitatea suceveană a cheltuit doar 50.000 lei, încă pe atâta fiind contribuția partenerilor de la Iulius Mall.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul 2016 în aer liber.
 Vizualizări articol: 3604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Peste 10.000 de suceveni au sărbătorit Revelionul 2016 în aer liber3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de potroace În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță în ultima vreme în preferințele amatorilor de gastronomie rustică. Deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă,... Citeşte