Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2015 - Anul XX, nr. 243 (6055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Laborator de siguranţă” pentru viitorii electricieni, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava funcţionează un „laborator de siguranţă” pentru instruirea viitorilor electricieni. Acesta a fost dotat de compania E.ON cu mobilier (mese, scaune), tehnică IT (laptopuri cu software-ul necesar), echipament individual de protecţie (căşti, mănuşi/cizme electroizolante, salopete, echipament de lucru la înălţime), material didactic (manechin, indicatoare de securitate, afişe) pentru a crea condiţii optime necesare dezvoltării unei culturi a securităţii muncii încă de pe băncile şcolii, având conturate premisele unui comportament responsabil, cu “toleranţă zero“ faţă de abaterile de la normele de siguranţă.

Specialiştii E.ON, împreună cu cadrele didactice, îi vor instrui pe elevi despre utilizarea corectă a echipamentelor de protecţie a muncii, despre instrumentele şi echipamentele specifice domeniului energetic, precum şi despre instalaţiile electrice şi pericolele care pot apărea dacă nu sunt respectate regulile de protecţie a muncii. Profesoara Cristina Hapenciuc, director adjunct la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, a declarat că a răspuns cu bucurie la invitația companiei E.ON de a colabora în cadrul acestui proiect îndrăzneț, „în care se dorește împletirea cunoștințelor de specialitate ale elevilor de la domeniul electric cu pregătirea practică și teoretică oferită acestora de electricienii E.ON, prin demonstrații practice și participarea la activitățile specifice pe perioada stagiilor de pregătire practică”.

Cristina Hapenciuc a completat că dezvoltarea de competențe sociale și organizatorice precum și pregătirea de specialitate a elevilor vor contribui esențial la creșterea calității actului educațional și la dobândirea competențelor profesionale specifice, atât de necesare practicării cu succes a meseriei de electrician.

 

Instruire adecvată pentru viitorii electricieni

Directorul general adjunct E.ON Energie România, Livioara Şujdea, a spus că reprezentanţii companiei se simt responsabili faţă de modul în care se formează viitorii specialişti, iar creşterea calităţii serviciilor energetice depinde şi de nivelul de conştientizare şi pregătire privind securitatea şi sănătatea în muncă. Prin aceste parteneriate, susţin beneficiarii proiectului, este creată o legătură durabilă şi eficientă între instituţiile de învăţământ de profil şi compania E.ON, astfel încât viitori specialişti din domeniul energetic să beneficieze de o instruire adecvată.

E.ON a amenajat laboratoare de siguranţă şi la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Iaşi şi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău. În perioada următoare, E.ON va continua dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente utilizate în reţelele de distribuţie a energiei electrice, ce pot fi folosite în scop didactic, iar elevii vor putea desfăşura stagii de practică împreună cu angajaţii companiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Laborator de siguranţă” pentru viitorii electricieni, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Laborator de siguranţă” pentru viitorii electricieni, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei