Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2015 - Anul XX, nr. 243 (6055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul bobocilor

Fascinantă călătorie pe “Tărâmul Viselor”, cu elevii CN “Ştefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zâne, balauri, terorişti, prinţese, protectori ai „Tărâmului Viselor”, dar şi un tânăr care nu mai putea visa sunt doar câteva din ingredientele unui spectacol amuzant şi fermecător, al liceenilor Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, care au avut vineri seara mult aşteptatul bal al bobocilor.

Într-un interesant basm modern, cu momente dramatice, dar şi comice, cu demonstraţii de talente nebănuite, dar şi cu un concert antrenant al trupei Taxi, condusă de spumosul solist Dan Teodorescu, ştefaniştii și-au desemnat cea mai frumoasă și mai talentată boboacă.

 

„Tărâmul Viselor” şi cele zece fete de vis

Spectacolul talentaţilor liceeni a avut loc vineri seara, pe scena Casei de Cultură Suceava, transformată într-un tărâm de vis, cu ajutorul decoraţiunilor lucrate cu migală de organizatori.

De la zeci de pernuţe colorate, luminate cu lămpi ce pâlpâiau precum lumânările, aşezate la baza scenei, la fel de fel de steluţe, fluturaşi, o lună argintie, dar şi un luminos copac al viselor, decorul „Tărâmului Viselor” a fost pregătit în amănunt.

Acolo a fost adus un tânăr licean, Robert, care nu putea să viseze, pentru a fi „vindecat”, prin alegerea celui mai frumos vis – Miss Boboc.

Tocmai de aceea, lui, dar şi sutelor de tineri din sala arhiplină le-au fost prezentate zece dintre cele mai frumoase boboace de la „Ştefan cel Mare”, care, pe lângă calităţile fizice, au trebuit să demonstreze că au şi numeroase talente, dar şi prezenţă de spirit.

Prezentarea boboacelor a fost unul din momentele mult aşteptate din spectacol, fiecare dintre ele beneficiind de susţinerea colegilor din sală, care le-au întâmpinat cu aplauze, strigăte de încurajare şi priviri admirative.

Tinerele talente ale liceului au fost de asemeni puse în valoare. Pe parcursul întregului spectacol, spectatorii au putut admira mişcările fluente, fermecătoare ale unor tineri dansatori, talentele muzicale ale unor colegi şi colege care au interpretat atât melodii îndrăgite, din repertoriul internaţional, cât şi compoziţii proprii, atât vocal, cât şi instrumental, dar şi punerea în scenă a unor momente hazlii, de actorii Teatrului PI, care, în multe rânduri, au fost „cireaşa de pe tort”.

 

Teroriştii din „Coşmargastan”

Cum nimic nu este perfect, nici măcar în „Tărâmul Viselor” nu merge totul ca la carte.

Astfel, în vreme ce boboacele au defilat pe scenă cu talentele lor – muzică, dans, pictură, actorie, fiecare dintre ele fiind apreciate de public, dar şi de Consiliul de Administrație al Viselor (atotputernicul juriu), pe acest tărâm de vis au apărut şi „coşmarurile”.

Prezenţa neobişnuită, dar extrem de savuroasă, a teroriştilor, intraţi ilegal pe „Tărâmul Viselor”, s-a dovedit a fi sarea şi piperul spectacolului care a durat aproape patru ore.

Sătui de „bombe şi de fetele urâte ca noaptea”, teroriştii, prezentanţi ca fiind cam tâmpiţei, dar loiali liderului, un şeic flegmatic, spiritual, cu un aplomb aparte, au luat cu asalt feericul tărâm al viselor.

Iar cum teroriştii nu erau de oriunde, ci tocmai din „Coşmargastan”, au încercat să transforme totul în jurul lor într-un coşmar, începând cu proba de spontaneitate.

Tânărul Robert, care tocmai încerca să îşi aleagă Visul, a fost îndepărtat cu brutalitate de cele zece frumoase boboace, teroriştii preluând controlul acestei probe, care s-a dovedit a fi foarte hazlie, mai ales că toate întrebările pregătite de Robert au fost modificate de şeic, după bunul său plac.

Numai că boboacele „ştefaniste” nu s-au lăsat intimidate de războinicii din „Coşmargastan”, iar ceea ce trebuia să fie pentru ele o probă de coşmar s-a transformat într-o lungă serie de hohote de râs.

 

Proba de rochii de seară şi un videoclip emoţionant

După mai multe momente artistice reuşite, care au scos în evidenţă talentaţii elevi ai liceului care de 155 de ani formează generaţii de oameni de elită, pe scenă au revenit frumoasele aspirante la titlul de Miss Boboc. Acestea au defilat în rochii de seară, lungi, diafane, care le-au scos în evidență graţia şi frumuseţea, la o probă definitorie pentru selecţia finală din partea juriului.

Un moment interesant, încărcat de trăiri emoţionale, a fost prezentarea unui videoclip realizat în incinta Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava în care elevi, profesori, părinți sau chiar şi personalul de pază – cel care îi controlează zi de zi să vină îmbrăcaţi în uniformă, au spus ce îşi doresc de la viaţă. Videoclipul, care a impresionat mult publicul din sală, merită revăzut peste 10 sau 20 de ani, mai ales de cei care apar în el.

 

Taxi!

Până la momentul culminant al serii – desemnarea câștigătoarei titlului de Miss Boboc 2015, liceenii s-au distrat și au cântat alături de invitații speciali ai petrecerii, membrii trupei Taxi, care au făcut un adevărat spectacol, atât muzical, cât şi de stand-up comedy.

Printre îndrăgitele piese interpretate, precum „Ai închis marea în ochi”, „Stelele care cad”, „Dor și doare”, „Dragostea de modă veche”, „Subtitrarea la români”, sau trilogia „celor două cuvinte” - „Cele două cuvinte”, „Non-Stop” sau „Eşti iubibilă”, primite foarte bine de public, care a cântat şi dansat alături de cei de pe scenă, solistul Taxi, Dan Teodorescu, a strecurat şi numeroase glume şi povestiri, cu sau fără perdea, care au făcut deliciul elevilor, poate şi al profesorilor, care cu siguranţă s-au crispat consternaţi la o parte din ele.

 

Miss Boboc „Ştefan cel Mare” 2015

Momentul culminant al serii a fost, fără îndoială, desemnarea câştigătoarelor competiţiei pentru  Miss Boboc „Ştefan cel Mare” 2015.

Pentru anunţarea clasamentului întocmit de Consiliul de Administrație al Viselor, care a luat în calcul frumuseţea, rafinamentul, talentul, inocența și eleganța de care au dat dovadă concurentele pe parcursul întregului spectacol, pe scenă a fost invitat preşedintele juriului, profesorul de fizică Costan Costică, extrem de popular în rândul ştefaniştilor.

Astfel, titlul de Miss Boboc 2015 la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a fost câştigat de Claudia Anchidin, locul II de Mina Axinte, iar pe locul III s-a situat  Denisa Babeii.

De asemenea, au mai fost acordate două premii suplimentare – Miss Eleganţă, care i-a revenit Biancăi Luca, în vreme ce Miss Popularitate a fost desemnată Hristina Burduhos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fascinantă călătorie pe “Tărâmul Viselor”, cu elevii CN “Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 4342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Fascinantă călătorie pe “Tărâmul Viselor”, cu elevii CN “Ştefan cel Mare” Suceava3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei