Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2015 - Anul XX, nr. 243 (6055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tâlhărie calificată

Doi fraţi minori, arestaţi după ce l-au terorizat cu un topor pe un bătrân şi i-au luat banii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi minori de etnie romă, unul în vârstă de 16 ani şi unul de 17 ani, fraţi, au fost săltaţi de poliţişti la finele săptămânii trecute de la Gulia-Dolhasca, după ce anchetatorii au adunat probatoriu din care rezultă că aceştia sunt autorii unei grave fapte de tâlhărie, comisă asupra unui bătrân în vârstă de 83 de ani. Cei doi sunt acuzaţi că au intrat peste bătrân în casă, în plină noapte, l-au lovit cu coada unui topor şi l-au ameninţat cu moartea, după care au plecat din casa victimei cu suma de 1.850 de lei.

 

Poliţiştii au recuperat 1.000 de lei în timpul percheziţiilor

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în colaborare cu agenţii şi ofiţerii Poliţiei Oraşului Dolhasca şi cu sprijinul mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins, vinerea trecută, în cadrul a două percheziţii domiciliare, fiind identificaţi şi ridicaţi pentru audieri Daniel Cezar Sârbu, în vârstă de 17 ani, şi Mihai Aurel Sârbu, de 16 ani, ambii din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, dar care stau fără forme legale în comunitatea de romi de la Gulia. Poliţiştii au ridicat de la aceştia, în cadrul percheziţiilor, două topoare, haine şi suma de 1.000 de lei, pe care o vor restitui bătrânului tâlhărit.

 

Scene de coşmar: atacat noaptea, cu un topor

Din cercetările coordonate de Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava rezultă că în noaptea de 4 spre 5 octombrie, cei doi s-au deplasat la Probota-Dolhasca, cu intenţia de a-i lua banii unui vârstnic, Niculai N., care locuieşte singur. În jurul orei 3.00, cei doi au forţat uşa de acces în locuinţa bătrânului şi au tăbărât peste el. Au urmat scene de coşmar: bătrânul a fost lovit cu coada toporului peste mână şi trântit pe un pat, unde unul dintre indivizi i-a pus mâna la gură, ameninţând că îl va asfixia dacă nu spune unde îşi ţine economiile. Agresorii au plecat cu toţi banii găsiţi în casă, 1.850 de lei.

 

Mandate de arestare pentru 30 de zile

Având în  vedere gravitatea faptei şi probatoriul adunat de poliţişti, cei doi suspecţi au fost reţinuţi imediat în arest, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. A doua zi, sâmbătă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni i-a înaintat pe cei doi magistraţilor Judecătoriei Fălticeni, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Fălticeni a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei doi au contestat măsura arestului preventiv, prin avocatul din oficiu, solicitând o măsură mai puţin aspră, controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Contestaţia acestora urmează a se judeca la începutul acestei săptămâni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi minori, arestaţi după ce l-au terorizat cu un topor pe un bătrân şi i-au luat banii.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Doi fraţi minori, arestaţi după ce l-au terorizat cu un topor pe un bătrân şi i-au luat banii4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei