Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2015 - Anul XX, nr. 238 (6050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căldura necesară

Caloriferele sucevenilor, încălzite pe perioada probelor de presiune la cald

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu scăderea accentuată a temperaturilor exterioare, care au coborât aproape de 0 grade Celsius chiar şi în timpul zilei, căldura a ajuns în locuinţele majorităţii sucevenilor graţie probelor de presiune la cald făcute de Termica în această perioadă.

Conform primarului Ion Lungu, căldura a ajuns duminică noapte şi în cursul zilei de luni la aproximativ 70% dintre sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, la restul urmând să fie făcute cât de curând manevrele de pregătire a reţelelor pentru începerea oficială a furnizării căldurii, anunţată pentru data de 15 octombrie.

„Principala problemă în aceste zile este legată de asigurarea căldurii şi apei calde la suceveni, motiv pentru care se fac probe la cald pe reţelele de termoficare. Furnizarea căldurii va începe oficial din data de 15 octombrie, când vor prelua cei de la Thermonet activitatea de termoficare”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Ion Lungu le-a solicitat celor de la Termica să facă aceste probe la cald în special la reţelele care deservesc unităţile de învăţământ, astfel încât să nu fie probleme cu asigurarea căldurii în sălile de clase ori în grădiniţe. De exemplu, probleme au fost depistate la reţelele care alimentează cu energie termică Grădiniţa „Prichindelul”, dar acestea au fost remediate în cel mai scurt timp posibil, încât ieri dimineaţă totul funcţiona normal.

La Liceul cu Program Sportiv, unde se fac lucrări în curte pentru racordarea clădirilor noi la coloana termică care alimentează instituţia de învăţământ, nu este încă posibilă asigurarea căldurii.

În mai multe zone ale Sucevei, odată cu probele de presiune la cald au apărut şi avarii, pentru remedierea cărora s-a intervenit cât de rapid posibil.

O altă problemă, cu care s-au confruntat mulţi dintre sucevenii la care căldura nu s-a făcut simţită, a fost cea a gigacalorimetrelor închise la nivel de scară de bloc, din voinţa locatarilor sau din neştiinţă, în cazul altora.

„Noi facem eforturi să ne asigurăm că poate fi furnizată căldură la toate unităţile de învăţământ şi treptat în toate blocurile din oraş racordate la sistemul centralizat”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia se va lua decizia finală privind încredinţarea termoficării oraşului unui nou operator, Thermonet, care va putea furniza căldură din data de 15 a lunii, va avea loc mâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caloriferele sucevenilor, încălzite pe perioada probelor de presiune la cald.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caloriferele sucevenilor, încălzite pe perioada probelor de presiune la cald0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unii, ca Baisanu, cereau desfiintarea sistemului! trimis de
(13 oct 2015, 15:55:46
La noi in Suceava o ducem mai bine cu caldura fata de sistemele asemanatoare de prin tara.
Contractele individuale la asociatie, speram ca vor fi facute pentru ca fiecare sa plateasca atit cit consuma.
La Suceava a fost realizată, printr-o investiție de 108 milioane de lei, o centrală în cogenerare de înaltă eficiență cu patru cazane de abur care funcționează cu biomasă.
ANRE are deja și o schemă de sprijin pentru cogenerarea de înaltă eficiență, stabilind anual producătorii beneficiari.

2.   Problema de sistem trimis de
(13 oct 2015, 17:35:39
La Botosani sistemul de termoficare centralizata furnizeaza caldura locatarilor de cand temperaturile nocturne au scazut 3 zile consecutiv sub 10 grade C, fara tergiversari si circ prin presa locala si la un pret de cost mai mic ( 170 lei/Gcal la Botosani fata de 185 lei/Gcal la Suceava ). Edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca Termica sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa, in faliment si sistemul de termoficare din Suceava sa nu fie periclitat grav ca acum. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, cu contorizare individuala, nu negocieri directe cu Thermonet, are mari avantaje tehnico – economice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei