Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2015 - Anul XX, nr. 238 (6050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Un vis împlinit

O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean a fost publicată în anuarul National Geographic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fotografie realizată de tânărul rădăuţean Cătălin Urdoi a fost publicată în anuarul National Geographic, o colecţie a celor mai spectaculoase fotografii selectate de editorii publicaţiei şi reunite, în acest an, sub genericul „Stunning Photos” (Fotografii uimitoare).

Poza a apărut, pentru prima dată, în revista National Geographic în primăvara anului trecut, fiind selectată din cele peste 12.000 de fotografii din întreaga lume înscrise la concursul cu tema „Home” („Cămin”).

Fotografia în cauză prezintă interiorul sărăcăcios al unei case de romi din comuna Voitinel şi surprinde o fetiţă aşezată pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.

„Publicarea a fost primul premiu pe care l-am luat cu fotografia respectivă. La câteva luni distanţă, cei de la NG m-au înştiinţat că imaginea este luată în calcul şi va fi supusă votului editorilor în vederea publicării ei în anuarul revistei. Publicarea în anularul NG a fost un al doilea premiu pentru această fotografie”, a mărturisit Cătălin Urdoi. Anuarul are peste 200 de pagini şi reuneşte imagini ale artiştilor din întreaga lume, care la un moment dat au apărat în revistă. Acesta poate fi comandat de pe pagina online a National Geographic. Imaginile sunt însoţite de scurte prezentări şi sfaturi pentru realizarea de fotografii profesioniste din partea specialiştilor National Geographic.

Cât despre selectarea fotografiei în culegerea anuală a celor mai spectaculoase imagini, Cătălin a povestit că „este un vis devenit realitate. National Geographic este poate cea mai interesantă platformă, ţinând cont că este supusă aşteptărilor unor editori care fac fotografie la un nivel foarte înalt. O astfel de experienţă te poate ghida în ceea ce priveşte fotografia profesională. Apreciez foarte mult temele pe care le au, iar când reuşeşti să atingi toate aspectele pe care le caută ei într-o fotografie, indiferent că e vorba de compoziţie, de poveste, de a surprinde ceva inedit, este chiar o provocare”.

Pasionat de fotografia artistică, în special de fotografia de peisaj, lui Cătălin îi place să surprindă secvenţe din viaţa satului românesc sau „tot ce ţine de România noastră pitorească”.

În ultima perioadă s-a concentrat foarte mult pe promovarea Bucovinei prin fotografiile sale, mărturisind că s-a reîndrăgostit de România şi de Bucovina din spatele lentilei aparatului de fotografiat.

Vrea să încurajeze tinerii să persevereze în realizarea de fotografii cât mai bune, mărturisind că „în ultima perioadă am observat un avânt foarte mare din partea tinerilor pentru fotografie, iar posibilitatea să vadă că fotografia ta poate să fie apreciată la nivel internaţional consider că este un stimulent ca ei să meargă mai departe şi să exceleze în ceea ce fac. Prefer ca un puşti de 14 ani, 15 ani, să-şi ia aparatul de fotografiat şi să meargă pe un câmp şi să pozeze un frunză, o floare. Poţi să vorbeşti şi poţi să te exprimi prin prisma unei fotografii, e un hobby minunat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean a fost publicată în anuarul National Geographic.
 Vizualizări articol: 5829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean a fost publicată în anuarul National Geographic4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bavooo! trimis de
(13 oct 2015, 13:49:05
=D> Bavoooo!

Cătălin Urdoi - membru fondator al „Uniunii pentru Rădăuți”
„Nasc și la Rădăuți Oameni” parafrazându-l pe Miron Costin - grămăticul și uricarul Moldovei.

Însă, privind imaginea premiată, nu poți să nu te înfiori și să te revolți.
- să te înfiori văzând că Siria e la doi pași de palatele boiarilor neo-socialismului de caviar, mimetizat în capitalism de cumătrie, japcă, rapt, furtișag, represiune și intimidare.
- să te revolți, gândindu-te la interminabilele beneficii financiare ce și le tot acordă haimanalele de-și fac veacul și împut jilțurile din Dormitorul parlamentului.
Oare, un popândău dintr-acesta de Parlament, care și-a votat recent alte și alte diurne ca să aibă parale de cazat ravisanta liubovnikă la Burj-al-Arab, sau pentru naftă în Lamborghiniul ce le cară arzoaica la șopinguri pariziene și milaneze?
Au văzut oare imaginea Siriei din Absurdul Rromânistan?
Care este egalitatea de șanse a acestui ingenuu copil față de steaua norocoasă sub care au fost fătați plozii, beizadele și bastarzii lui năstase, băsăscu, woodrea, hrebenciuc, cosma sau blaga?
NU E CORECT!
NU E ETIC.
Something is rotten in the state of Roemenica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei