Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2015 - Anul XX, nr. 238 (6050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăbuşiri

Zeci de copaci rupţi din cauza zăpezii grele au creat probleme în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omătul greu, îmbibat cu apă, care s-a depus în cursul zilei de duminică, a cauzat ruperea a zeci sau poate chiar a peste 100 de arbori din municipiul Suceava, atât în parcuri, pe străzi, cât şi prin cartiere, pe spaţiile verzi din preajma blocurilor.

Numărul crengilor căzute din cauza încărcăturii de omăt a fost şi mai mare, în tot oraşul fiind semnalate fel de fel de probleme, de la crengi prăbuşite pe maşini până la copaci care au blocat căile de acces.

„Imediat ce au fost semnalate probleme de acest gen s-a intervenit, în cursul zilei de duminică, în noaptea de duminică spre luni şi astăzi (luni – n.r.) întreaga zi, cu trei echipe de la Direcţia Domeniului Public, dar şi cu personal de la Direcţia de Ecologizare şi Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Astfel, până acum, s-a intervenit la tăierea şi îndepărtarea resturilor vegetale a 51 de arbori doborâţi de greutatea zăpezii, în sute de alte cazuri intervenţiile fiind necesare din cauza crengilor picate din copaci, care, fiind încă înfrunziţi, au fost supuşi de natură unui greu test.

„Intervenţiile de îndepărtare a arborilor căzuţi, a ramurilor picate sau de scuturare a copacilor care prezentau risc de rupere au fost făcute în special în zonele intens circulate, dar şi prin cartiere, acolo unde am primit solicitări de la locatari. De marţi intrăm mai mult prin cartiere, să vedem unde au mai apărut probleme. Cele mai multe cazuri de prăbuşire sub greutatea zăpezii s-au înregistrat la exemplarele de salcâm, precum şi la câţiva mesteceni şi sălcii”, a precizat Marian Andronache, şeful Direcţiei Domeniului Public.

Problemele cauzate de zăpada îmbinată cu apă au afectat nu doar arborii mai în vârstă, ci şi numeroşi arbori tineri, de prin parcuri, precum cel prăbuşit peste spaţiul de sport în aer liber amenajat de municipalitate în parcul Areni, unde sunt montate mai multe aparate de fitness.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copaci rupţi din cauza zăpezii grele au creat probleme în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de copaci rupţi din cauza zăpezii grele au creat probleme în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei