Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2015 - Anul XX, nr. 212 (6024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Kaufland vrea să deschidă un nou magazin în cartierul Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, Kaufland, intenţionează să deschidă în cartierul Burdujeni al doilea magazin din municipiul Suceava şi cel de-al cincilea la nivel de judeţ.

Intenţiile companiei germane nu s-au materializat încă prin depunerea unor documentaţii de urbanism la Primăria Suceava, deoarece amplasamentul noului hipermarket nu este „bătut în cuie”, fiind luate în considerare mai multe variante, în cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, de-a lungul principalei artere de circulaţie, Calea Unirii.

Astfel, una dintre posibilele locaţii vehiculate pe piaţă ar fi spaţiul rămas liber pe terenul fostului ROMUPS, acolo unde Dedeman a deschis noul său magazin, care beneficiază de un aflux foarte mare de clienţi, mult peste cel de la vechea locaţie, din Şcheia.

Conform altor surse, noul magazin Kaufland se doreşte a fi făcut pe un alt amplasament, de pe partea stângă a drumului, cum se merge din Centru spre Burdujeni, pe aceeaşi parte cu Bazarul.

Şi aici, variantele ar fi multiple. O posibilă locaţie a noului Kaufland este pe o porţiune din platforma industrială încă existentă în perimetrul cuprins între Centrul comercial Shopping City Suceava şi Policlinica Bethesda. În acest caz, Kaufland s-ar situa aproape în oglindă cu noul magazin LIDL care va fi deschis curând, posibil chiar luna viitoare, pe terenul fostului CCH (Ambro), pe partea stângă a sensului de intrare înspre Iulius Mall.

Sunt luate în calcul şi alte terenuri situate tot de-a lungul principalei artere de circulaţie, inclusiv în zona IRIC, în apropiere de Orizont Mall, lângă care a funcţionat într-o vreme magazinul Billa, a cărui clădire stă închisă de aproape cinci ani de zile.

Deschiderea unui nou Kaufland la Suceava ar putea fi prinsă în planul de investiţii pentru 2016, magazinul pe care îl au în municipiul reşedinţă de judeţ, pe strada Universităţii, fiind unul dintre cele mai profitabile din ţară.

Vânzările mari înregistrate acolo i-au determinat pe cei din grupul de companii SCHWARZ Beteiligungs GmbH, care deţine reţelele Kaufland şi LIDL, să deschidă în Suceava atât magazinul LIDL de la baza cartierului Obcini, cât şi pe cele două aflate în construcţie – cel din sensul giratoriu de la Bazar şi cel de la ieşirea din Burdujeni înspre Plopeni, în dreptul ultimului bloc turn.

Potrivit datelor furnizate anterior de companie, investiţia medie într-un magazin Kaufland se situează între 6 şi 9 milioane euro. Planurile Kaufland pentru 2015 prevăd extinderea reţelei cu nouă hipermarketuri, oraşele vizate fiind Constanţa, Bacău, Brăila, Arad, Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, o parte din ele fiind deja inaugurate.

Anul trecut, compania a ajuns la o reţea de 102 hipermarketuri, după ce a deschis 13 magazine, dintre care patru în Bucureşti, două în Oradea şi câte unul în Arad, Bacău, Târgu Mureş, Târgovişte, Vatra Dornei, Gherla şi Slatina.

Kaufland România a creat până în prezent peste 13.000 de locuri de muncă directe, la sediul central din Bucureşti, în magazinele din ţară, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti şi Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry, Auchan şi Carrefour. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kaufland vrea să deschidă un nou magazin în cartierul Burdujeni.
 Vizualizări articol: 5279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Kaufland vrea să deschidă un nou magazin în cartierul Burdujeni2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cea mai proasta veste pentru orasul nostru trimis de
(12 sep 2015, 12:22:50
de care oricum , nu-i mai pasa nimanui . Spaga si corporatismul au invins . Bye , bye , economie locala .
Produs in Bucovina , cumparat in supermarket , este noul motto al autoritatilor.
Taranii care isi vand produsele au inceput sa fie vazuti ca niste infractori , fara certificate si bonuri sunt sanctionati dar li se permit marilor lanturi sa vanda totul la cutie si sa -si duca banii in paradisuri financiare. Taxele nu se platesc la noi , am fi prea bogati , nu .

Macar daca aceste supermarketuri ar fi inchise Sambata si Duminica ar avea si taranii ragaz sa-si vanda o parte din ce produc .Dar cine sa ne apere economia si identitatea locala ? Cei care ar trebui sunt ocupati cu distrugerea lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei