Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri finale

Noul operator de termoficare al Sucevei va fi anunţat astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Negocierile pentru desemnarea operatorului de termoficare al Sucevei, care va furniza apă caldă şi căldură sucevenilor pentru următorii 20 de ani, se apropie de final.

Firma care va presta această activitate în locul Termica, de luna viitoare, va fi anunţată astăzi, după cum a precizat ieri viceprimarul Lucian Harşovschi, membru în comisia de licitaţie:

„Miercuri sperăm să avem mai multe detalii despre negocierile privind desemnarea unui nou operator de termoficare. Deja temperaturile au scăzut, în timpul nopţii se înregistrează şi 6-7 grade. Se anunţă o uşoară încălzire a vremii, dar iarna se apropie. Astăzi aşteptăm încă informaţii din partea celor cu care negociem şi mâine vrem să avem o variantă finală”.

La negocierile pentru preluarea sistemului de termoficare a Sucevei participă trei firme – Thermonet, Transagent şi Veolia Energie.

Licitaţia de privatizare a serviciului de termoficare a municipiului Suceava a demarat încă din luna aprilie a acestui an, dar primele două runde au fost anulate din cauza lipsei unui număr minim de trei oferte eligibile, la cea de-a treia rundă, de negociere, participând firmele care au depus oferte la etapele anterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul operator de termoficare al Sucevei va fi anunţat astăzi.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul operator de termoficare al Sucevei va fi anunţat astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum tii un prost in suspans trimis de
( 9 sep 2015, 11:24:27
Baietzasii astia supranumiti dastepti , in smecheria lor rudimentara, ne iau de prosti si prelungesc suspansul de luni bune, de parca ar fi premiera cine stie a carui film de Oscar. Adevarul este crunt si anume , ca ei , se izmenesc si se fandosesc aiurea, pentru ca in ritmul in care se fac debransarile de la sistemul centralizat "dasteptii astia smecheri dar rudimentari in gandire si strategie pe termen mediu, nu o sa mai aiba pe cine sa "beleasca" peste 3 sau 4 ani.
2.   Problema de sistem trimis de
( 9 sep 2015, 11:32:06
Concesionarea serviciului centralizat de apa calda si caldura in Suceava se complica si mai mult datorita incurcaturilor create de primarie cu terenul de la Termica, instalatiile si utilitatile necesare si pentru noua centrala Bioenergy din incinta Termica, deoarece inafara de Termica, nimeni, nici Transagent, nici Thermonet, nici Evolia Energie Iasi, nici Bioenergy si nici alt competitor nu au si trebuie sa cumpere/inchirieze de la Termica instalatiile complexe de transport a energiei termice, statia electrica de 110 KV, sa preia personal autorizat pentru astfel de instalatii, etc...de la Termica. Practic, inafara de Termica nimeni nu mai putea obtine licenta pentru transportul energiei termice, ca nu detin respectivele instalatii de transport, ca nu au cu ce face transportul energiei termice. Dupa mult doritul faliment al Termicii de catre unii, valoarea de piata a instalatiilor complexe de transport a energiei termice amintite va creste si mai mult, falimentara Termica, exclusa din competitie, isi va vinde pielea scump, in sensul ca va cere un pret foarte mare pe aceste instalatii iar primaria va fi obligata sa le cumpere, in final avand de pierdut toti locuitorii Sucevei.
3.   Problema de sistem trimis de
( 9 sep 2015, 11:33:05
Nu numai ca primaria Suceava detine fara temei cele 155,45 hectare de teren de la Termica, incusiv terenurile de sub cladiri, dupa cum afirma administratorii judiciari de la Termica, dar primaria a si vandut deja din aceasta suprafata aproximativ 6 hectare, la un pret mult subevaluat, „cu dedicatie” firmei private Adrem Invest care a construit in curtea Termica pe acel teren actuala centrala Bioenergy, „bijuteria” edilului, firma Adrem Invest trezindu-se cu toate facilitatile ca picate din cer: racord la statia electrica de inalta tensiune, racord la conductele magistralele de termoficare, racord la conducta magistrala de gaz metan, cai de acces, racord de apa potabila, apa dedurizata, apa pentru stins incendiu, canalizare, cale ferata, drum de acces, etc...Pana si directorul lucrator de la Termica impreuna cu alti lucratori au trecut la firma privata, Bioenergy... De ce nu a dorit aceasta firma privata sa cumpere alt teren in apropiere, decat cel din incinta Termica? Raspunsul este foarte simplu: pentru a beneficia pe gratis de facilitatile de mai sus, pentru a detine monopolul si a se distruge cu buna stiinta un obiectiv strategic foarte important cu OAMENI DE O INALTA COMPETENTA PROFESIONALA SI MORALA de la Termica, unii dintre ei DOCTORI IN ENERGETICA, toate acestea cu concursul primariei, a consiliului local si a celor din conducera Termica. Acesta da tun imobiliar, in timp ce sistemul de termoficare al Sucevei este intr-o situatie incerta, salariatii de acolo, locuitorii racordati la sistemul centralizat, dar si ceilalti locuitori ai Sucevei tot mai ingrijorati si indignati.
4.   Problema de sistem trimis de
( 9 sep 2015, 11:33:55
Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, nu incredintari sau negocieri directe ca acum, are mari avantaje tehnico – economice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei