Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordonanţă de reţinere

Încă un individ pus sub acuzare în grupul de recuperatori al lui „Geo” Buruiană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Paşcani a fost săltat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, acum două zile, luni, de pe raza localităţii de domiciliu şi adus în faţa procurorilor suceveni, sub acuzaţii grave, legate de aderarea la grupul infracţional organizat de recuperatori care era coordonat, susţin anchetatorii, de suceveanul Gheorghe Buruiană, zis „Geo”, în vârstă de 47 de ani.

Petru Oneaţă a fost pus oficial sub acuzare pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, două  infracțiuni de șantaj și două infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal. El a ajuns luni în arestul poliţiei judeţene, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, la expirarea ordonanţei de reţinere, suspectul a fost lăsat să plece acasă, însă sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii. Acesta a scăpat de arest după doar 24 de ore, la fel ca şi ceilalţi inculpaţi din dosar, principalul considerent fiind legat de faptul că sunt acuzaţi de fapte comise cu mulţi ani în urmă.

În cazul lui Petru Oneaţă, anchetatorii au stabilit că, în 2010, acesta a fost tocmit de un om de afaceri din Paşcani pentru a recupera o datorie de 5.000 de euro. Cei doi ar fi intrat în contact prin intermediul liderului grupării, Geo Buruiană. Oneaţă este acuzat că l-a sechestrat şi băgat într-un beci pe afaceristul datornic. Cum respectivul nu avea bani la el, şi-a chemat în ajutor fratele care, rezultă din anchetă, a fost şi el sechestrat.

Acuzaţiile procurorilor sunt extrem de grave: timp de aproape patru zile, cei doi fraţi au fost bătuţi şi ameninţaţi, fiind eliberaţi abia când mama lor a trimis banii prin transfer rapid. Oneaţă şi un al doilea inculpat, Dragoş Amariţei, au ridicat banii şi i-au dus omului de afaceri care i-a angajat în această acţiune de recuperare.

Anchetatorii au ajuns abia acum două zile la Petru Oneaţă, deoarece abia atunci ar fi revenit acesta la domiciliul din Paşcani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un individ pus sub acuzare în grupul de recuperatori al lui „Geo” Buruiană.
 Vizualizări articol: 2495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un individ pus sub acuzare în grupul de recuperatori al lui „Geo” Buruiană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei