Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consecinţă

Deschiderea de an şcolar pentru elevii de la „Ştefan cel Mare”, ţinută de nevoie în Casa de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clopoţelul care anunţă deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava nu se va face auzit luni, pe 14 septembrie, în incinta unităţii de învăţământ. Probabil pentru prima oară în cei 155 de ani de existenţă ai liceului, festivitatea de începere de an şcolar nu va avea loc acolo, ci în sala mare a Casei de Cultură Suceava, de la ora 09.30.

Locul de desfăşurare a evenimentului a fost mutat din cauza lucrărilor de construcţie a noii săli de sport a colegiului, curtea interioară, care de fiecare dată se dovedea neîncăpătoare, fiind brăzdată de şanţuri. Intenţia conducerii liceului, dar şi a autorităţilor locale, era ca deschiderea de an şcolar să fie făcută „în casă nouă”, adică în sala de sport realizată printr-un proiect cu finanţare europeană, accesat ca urmare a preluării de Primăria Suceava a vechiului proiect de amenajare a sălii, sistat de ani de zile, la stadiul de fundaţie.

Numai că, deşi în numeroase rânduri a spus că sala va fi finalizată până pe 15 septembrie, constructorul nu a reuşit să se încadreze în aceste termen cu toate lucrările necesare, mai ales că nu i-au ajuns la timp o parte din materialele necesare, precum învelitoarea sintetică pentru pardoseala sălii de sport, comandată special din Franţa.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2015, încât nu se poate vorbi de o depăşire a termenului de execuţie din contract.

 

Inaugurare pe terenul de handbal recent amenajat, la LPS

Nici campusul Liceului cu Program Sportiv Suceava, lucrare demarată în paralel cu cea de la „Ştefan cel Mare”, nu a fost finalizat încă, dar unul din spaţiile nou create va putea fi inaugurat odată cu începerea anului şcolar. Este vorba de terenul de handbal creat în incinta LPS, între căminul cu 96 de locuri ridicat prin acelaşi proiect şi alte două clădiri noi – amfiteatrul şi cantina liceului.

Pardoseala elastică pentru acoperirea betonului turnat pe suprafaţa noului teren de handbal a fost adusă ieri şi deja se montează, delimitarea terenului a fost făcută cu garduri de protecţie şi porţile au fost montate, încât, conform constructorului, nu ar trebui să existe impedimente în desfăşurarea festivităţii de început de an şcolar pe terenul de handbal.

Chiar dacă stadionul făcut prin acelaşi proiect ar fi oferit un spaţiu mult mai generos, utilizarea sa nu este încă posibilă, gazonul sintetic care trebuie să acopere pardoseala de beton fiind încă în fabrică în Belgia, pe linia de producţie, până pe 20 septembrie, dată la care ar trebui să fie trimis către România.

Până atunci, săptămâna viitoare, ar putea fi amenajată pista de atletism a stadionului, încât elevii s-ar putea folosi parţial de facilităţile nou create prin proiectul de amenajare a campusului LPS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea de an şcolar pentru elevii de la „Ştefan cel Mare”, ţinută de nevoie în Casa de Cultură.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deschiderea de an şcolar pentru elevii de la „Ştefan cel Mare”, ţinută de nevoie în Casa de Cultură1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei