Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale CRSC

Amenzi de aproape un miliard de lei vechi, aplicate de comisarii silvici suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni, comisarii silvici suceveni au aplicat amenzi de aproape un miliard de lei vechi şi au confiscat sute de metri cubi de masă lemnoasă pentru care nu existau documente justificative întocmite legal.

Astfel, în perioada 24 august - 04 septembrie 2015, Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava a desfăşurat pe raza judeţului Suceava o serie de acţiuni din sfera sa de competenţă, cuprinzând verificări ale operatorilor economici care procesează şi depozitează lemn rotund, controale ale transporturilor de materiale lemnoase pe drumuri publice şi forestiere, inspecţii în suprafeţele de fond forestier naţional administrate de structuri silvice autorizate.

În urma acestor verificări au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în vigoare privind regimul silvic şi cinegetic, fiind aplicate măsuri în conformitate cu actele normative aplicabile acestor domenii.

Astfel, în perioada menţionată au fost verificaţi 21 de agenţi economici care procesează sau depozitează material lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în sumă de 65.000 de lei, fiind confiscate cantităţile de 120 de metri cubi de material lemnos. Au fost suspendate două acorduri de utilizare a documentelor cu regim special şi s-a retras un acord de utilizare a documentelor cu regim special.

De asemenea, au fost efectuate controale privind modul de utilizare a avizelor de însoţire de către personalul silvic din cadrul ocoalelor silvice. Pentru neregulile constatate s-au aplicat 20 amenzi cu o valoare de 7.000 de lei.

În urma acţiunilor de control al circulaţiei materialelor lemnoase au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în sumă de 15.000 de lei.

Modul de respectare a regulilor de exploatare forestieră a  fost de asemeni vizat, prin efectuarea a 11 controale, în urma cărora s-a constatat tăierea ilegală a unui volum de 136 mc material lemnos cu o valoare de 35.444 de lei. Fapta poate fi apreciată ca infracţiune silvică, fiind sesizate organele abilitate să efectueze cercetări specifice şi să identifice toate persoanele responsabile pentru săvârşirea acestora.

„Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic va desfăşura în continuare verificări complexe ale modului în care toţi operatorii economici care exploatează, transportă, depozitează sau procesează materiale lemnoase respectă prevederile legale în vigoare. Controalele se vor desfăşura atât în suprafeţele de pădure gestionate de structuri silvice, cât şi în depozitele de material lemnos sau pe drumuri publice şi forestiere. Totodată, se continuă demersurile în vederea preluării în pază a suprafeţelor de fond forestier pentru care proprietarii nu au încă încheiate contracte de pază cu o structură silvică autorizată”, a declarat şeful CRSC Suceava, Daniel Coroamă.

O parte dintre acţiunile de control au fost efectuate cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi al Direcţiei Silvice Suceava, în baza protocoalelor de colaborare încheiate între aceste instituţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape un miliard de lei vechi, aplicate de comisarii silvici suceveni.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Amenzi de aproape un miliard de lei vechi, aplicate de comisarii silvici suceveni1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei