Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recidivă

Patru inculpaţi din clanul „Vîju”, săltaţi pentru agresarea a trei oameni şi distrugeri într-un bar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri, trei din Stulpicani şi unul din Frasin, judecaţi în amplul dosar de crimă organizată privind faptele comise de membrii clanului condus de Alexie Pitişciuc, zis „Vîju”, au fost săltaţi pentru un scandal provocat într-un bar din Câmpulung Moldovenesc. Fapta a fost comisă în noaptea de 15 spre 16 august, iar în timpul scurs de atunci anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au adunat probatoriu împotriva lor.

Cei patru sunt acuzaţi că au agresat trei oameni, doi bărbaţi o femeie, şi că au provocat distrugeri în local.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni, iar ieri, doi dintre ei au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Închiderea localului a stârnit furia agresorilor

Pe 15 august, rezultă din anchetă, Vasile Tiberiu Flocea, în vârstă de 31 de ani, zis „Baia”, Ştefan George Flocea, în vârstă de 29 de ani, zis „Pletosul”, Ionel Flocea, de 28 de ani, zis „Plai”, toţi din Stulpicani (cei trei nu sunt fraţi), şi Laurenţiu Constantin Lehaci, în vârstă de 29 de ani, din Frasin, zis „Laur”, au petrecut într-un pub din Câmpulung Moldovenesc (Longfield), iar în jurul miezului nopţii, administratorul localului le-a spus că nu mai pot fi serviţi deoarece unitatea se închide. Celor patru nu le-a convenit însă deloc această invitaţie de a pleca, astfel că au început să vocifereze.

 

„Loviri”, „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „distrugere”

În scurt timp s-a ajuns şi la violenţe.

„Inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică, inclusiv prin acte de violenţă verbale şi fizice comise asupra a trei persoane vătămate, în urma cărora acestea au suferit leziuni fizice ce au necesitat între două şi 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, distrugând cu această ocazie bunuri din interiorul localului în valoare totală de 800 de lei”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Constantin Steiciuc. 

Cele trei persoane agresate sunt cei doi soţi care administrează localul şi un client care a sărit în apărarea lor.

În aceste condiţii, faţă de cei patru s-au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „distrugere” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”. 

 

Nu au învăţat nimic din trecut

Având în vedere că toţi cei patru sunt trimişi în judecată în amplul dosar al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, privind fapte foarte grave, de constituire a unui grup infracţional organizat, care a comis o tentativă de omor, contrabandă, tâlhărie, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, loviri şi alte violenţe, procurorii au decis ca doi dintre inculpaţii din acest nou dosar să fie înaintaţi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba de Ştefan George Flocea, cel care, în dosarul DIICOT, are capete de acuzare foarte grave, principalul fiind legat de participarea la o tentativă de omor (în septembrie 2011, un tânăr din Stulpicani a fost lovit cu o sabie în cap, rămânând nenorocit pe viaţă), şi de Vasile Tiberiu Flocea, judecat în dosarul DIICOT pentru aderare la un grup organizat, contrabandă, şantaj şi lovire.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au arătat că cei doi au săvârşit noi infracţiuni cu intenţie, foarte apropiate sau identice ca mod de operare, condiţii în care în cazul lor se poate vorbi de perseverenţă infracţională.

 

Argumentele procurorului cu privire la necesitatea arestării a doi dintre inculpaţi

Procurorul de caz a arătat că acţiunea acestora denotă atât o specializare în săvârşirea acestui gen de infracţiuni, cât şi o totală lipsă de respect faţă de normele juridice care protejează integritatea fizică a persoanei, patrimoniul şi ordinea şi liniştea publică. Faptul că aceştia au avut parte de clemenţă din partea organelor judiciare (fiind eliberaţi la un moment dat din arest preventiv), însă nu au conştientizat repercusiunile faptelor lor, recidivând prin scandalul din seara de 15 august, a fost considerat motiv temeinic pentru solicitarea de arestare preventivă.

Procurorul de caz a mai arătat că lăsarea în libertate a celor doi ar acredita ideea că justiţia nu ar acţiona suficient de ferm împotriva unor manifestări infracţionale repetate.

Argumentele aduse de procuror au fost admise de magistraţii Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc. Aceştia au decis ieri să emită mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

 

Ceilalţi doi inculpaţi s-au întors la casele lor, dar sub control judiciar

Ceilalţi doi tineri implicaţi în scandal, Ionel Flocea şi Laurenţiu Constantin Lehaci, care ar fi avut o participaţie mai redusă la violenţele din barul din Câmpulung Moldovenesc, au scăpat mai uşor.

Procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de cei doi. Acestora li s-au impus mai multe interdicţii, iar dacă vor încălca vreuna din ele vor ajunge şi ei după gratii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru inculpaţi din clanul „Vîju”, săltaţi pentru agresarea a trei oameni şi distrugeri într-un bar.
 Vizualizări articol: 4787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru inculpaţi din clanul „Vîju”, săltaţi pentru agresarea a trei oameni şi distrugeri într-un bar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei