Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În noul an şcolar

Schimbări la vârful unor şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din toamna acestui an, mai multe unităţi de învăţământ din judeţ vor avea o nouă conducere, asta după ce cei care au ocupat fotoliul de director şi-au dat demisia ori s-au pensionat. Cei care nu şi-au făcut treaba şi au intrat în vizorul şefilor de la Inspectoratul Şcolar Suceava vor afla, la finele acestei săptămâni, dacă părăsesc sau nu funcţia de director.

„Se va ţine cont de rezultatele elevilor de la evaluarea naţională şi bacalaureat, de colaborarea cu autorităţile locale”, a menţionat Ghiorghi Cornia, inspector pentru management instituțional.

La Şcoala Gimnazială Zamostea, directorul Bogdan Nistor, care a promovat pe funcţia de inspector şcolar pentru geografie, va fi înlocuit cu prof. Adrian Achihaiei.

Gheorghe Boghean, directorul Şcolii Gimnaziale Ulma, s-a pensionat, în locul acestuia urmând să fie numit un alt manager, în următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie al IŞJ.

Elena Maloş va pleca de la conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Vicovu de Sus, aceasta ajungând la vârsta pensionării, iar Nicoleta Zettel va părăsi provizoriu cârma Şcolii Gimnaziale Plopeni, aceasta solicitând concediu pentru creşterea copilului.

Au trimis pe adresa Inspectoratului Şcolar cerere de eliberare din funcţie următorii:  Branduşa Leuca - Grădiniţa cu Program Normal „Ţăndărică” Suceava, Horia Leonard  Butucea Boscoianu – Şcoala Gimnazială Mănăstirea Humorului, Ion Turliuc – Şcoala Gimnazială Milişăuţi, Maria Diaconescu – Şcoala Gimnazială Moldova Suliţa, Dumitru Tănase - Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca şi adjunctul Vasile Hrihor – Şcoala Gimnazială Volovăţ.

Totodată, Cristina Nechifor, inspector de socio-umane, va veni la cârma Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, în locul lui Laurenţiu Tomescu.

Cererile de eliberare din funcţie sau deciziile de pensionare au ajuns deja la Inspectoratul Şcolar Suceava, iar în zilele următoare va fi întrunit Consiliul de Administraţie, şedinţă în cadrul căreia şefii instituţiei vor hotărî cine mai stă şi cine pleacă de la cârma şcolilor sucevene.

Managerii şcolari care vor fi numiţi de inspectorat vor fi instalaţi în funcţii începând cu 1 septembrie, cu detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de 31 august 2016.

 

Concurs pentru directori, anunţat în octombrie

Un concurs pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală ar putea fi organizat în luna octombrie a acestui an, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Pentru directorii de şcoli, ultimele concursuri au fost organizate în noiembrie 2008. La nivelul judeţului Suceava nu există nici un director sau director adjunct numit în funcţie în urma susţinerii unui concurs, toţi managerii şcolari fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs. La nivelul judeţului, sunt circa 260 de directori şi directori adjuncţi. La aceştia se adaugă directorii de la palatele copiilor şi cluburile şcolare sau sportive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbări la vârful unor şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 4991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Schimbări la vârful unor şcoli din judeţ2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei