Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Grădina cu flori de leac”

Singura alee terapeutică din regiunea de Nord-Est a fost amenajată la Colegiul „Petru Rareş” de voluntari din Ciumârna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voluntarii Grupului Local de Tineret 4 Kids Ciumârna au realizat, în cadrul proiectului „Grădina cu flori de leac”, singura alee terapeutică din regiunea de Nord-Est, amenajată la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, cu o suprafaţă de 24 de metri pătraţi. După cum ne-a spus profesoara Daniela Ceredeev (Asociaţia Proiect Pro Europa - Suceava), care i-a coordonat pe voluntari, aleea propune „terapia mersului desculţ” şi este alcătuită din mai multe zone cu piatră de râu, pietriş, piatră spartă, nisip, argilă, pământ brun de pădure, cărămidă, buşteni de răşinoase, vergi de alun, trunchiuri tinere de mesteacăn, conuri de brad, conuri de pin, scoarţă de copac, rumeguş, talaş, împletitură de nuiele, fân, muşchi de pădure, iarbă de gazon şi iarbă rară.

„Este o oportunitate de învăţare imediată pentru toţi elevii Colegiului <Petru Rareş> şi o terapie la îndemâna oricărui vizitator care poate păşi pe acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite”, a completat profesoara Daniela Ceredeev.

 

Peste 40 de copii şi tineri, voluntari în proiect

Unii specialişti numesc terapia mersului desculţ „împământare” şi explică faptul că „este una dintre modalităţile cele mai bune, ieftine şi puternice de a ne conecta la pământ. Orice contact direct cu un obiect bun conductor (iarbă, piatră, lemn) care este în legătură cu pământul poate fi o metodă bună de a ne încărca cu electronii negativi”. Proiectul „Grădina cu flori de leac” se derulează prin Programul Spaţii Verzi 2015 – componenta Spaţii Verzi Urbane, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi vine în completarea unui proiect din 2014 prin care elevii din Ciumârna au construit, tot la Colegiul „Petru Rareş” din Suceava, singurul foişor educativ din şcolile sucevene.

„În acest an, voluntarii noştri, peste 40 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani, au adunat materialele, au recoltat răsaduri de plante vindecătoare şi arbuşti de pădure şi au realizat această alee terapeutică. Li s-au alăturat şi mulţi dintre elevii liceului şi copiii din Ciumârna au fost foarte motivaţi de colaborarea cu liceenii suceveni”, a adăugat Daniela Ceredeev.

 

Coordonatoarea voluntarilor din Ciumârna, „Mentor pentru Excelență în Educație”

Profesoara Daniela Ceredeev, cea care le-a insuflat copiilor şi tinerilor voluntari din Ciumârna dragostea de natură, de frumos şi i-a îndrumat în acest proiect, este unul dintre laureaţii celei de-a V-a ediții a Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație - 2015. MOL România și Fundația pentru Comunitate (organizație non-profit înființată la Cluj în anul 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare) au acordat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori, printre care şi profesoarei Daniela Ceredeev, în cadrul unui gale care a avut loc la Cluj-Napoca, eveniment în care a fost lansată și noua ediție a programului, pentru al șaselea an consecutiv.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi. Organizatorii evenimentului, MOL România și Fundația pentru Comunitate, au lansat ediția următoare a programului, pentru care înscrierile pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura alee terapeutică din regiunea de Nord-Est a fost amenajată la Colegiul „Petru Rareş” de voluntari din Ciumârna.
 Vizualizări articol: 2713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Singura alee terapeutică din regiunea de Nord-Est a fost amenajată la Colegiul „Petru Rareş” de voluntari din Ciumârna4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei