Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vocea sucevenilor

Reprezentanţii Pfeiffer, „urecheaţi” de un consilier local pentru dezastrul lăsat în urmă pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cămine adânci de peste doi metri lăsate descoperite săptămâni la rând, pe străzi pe care circulă şi se joacă sute de copii, şanţuri imense rămase în urma lucrărilor de reabilitare a conductelor de apă şi canalizare, chiar şi acolo unde lucrările figurează ca finalizate de luni de zile, betoane „măcinate” în mai puţin de două luni de când au fost turnate, acestea sunt principalele reproşuri făcute de un consilier local sucevean firmei germane Pfeiffer, care execută lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul reşedinţă de judeţ.

Pentru prima dată în cei şapte ani de zile în care primarul Ion Lungu ţine comandamentele de gestionare a investiţiilor pe fonduri europene, marţi dimineaţa, de la prima oră, un consilier local a ţinut să fie prezent la şedinţă, pentru a le transmite constructorilor nemulţumirile oamenilor cu care a stat de vorbă.

Adrian Arămescu le-a spus din start celor de la Pfeiffer că lucrarea de care s-au apucat la Suceava este prea mare pentru o singură firmă şi că de asta se lucrează cum se lucrează, cu o mulţime de subantreprenori.

„Sunt o mulţime de străzi rămase nefinalizate. Pe strada Tineretului, de exemplu, nu s-au mai pus gurile de canal la căminele de racord şi este un real pericol pentru copii”, a spus Arămescu, vorbind în numele oamenilor revoltaţi din acea zonă, unde s-au şi petrecut câteva incidente neplăcute.

Refacerea îndoielnică a străzilor distruse de lucrările de apă-canalizare, oful multor suceveni, a fost principalul reproş adus celor de la Pfeiffer, pe care Arămescu i-a „urecheat” verbal.

„Ar trebui să vă întoarceţi la locul faptei, acolo unde aţi lucrat, să vedeţi calitatea lucrărilor de refacere, care nu ţin nici măcar trei luni de zile. Cred că l-au mâncat vrăbiile, nu ştiu ce altceva s-a întâmplat cu betonul pus deasupra. Nu s-a tasat terenul cum trebuie şi ar trebui să cereţi şi un certificat de calitate a betonului, pentru că în multe locuri în care aţi lucrat a devenit nisip”, le-a spus Arămescu constructorilor, care nu l-au contrazis, ci au spus că vor reface acolo unde este nevoie.

Tocmai asta le-a cerut şi primarul Ion Lungu, care le-a spus să meargă în teren la toate cazurile sesizate de consilierul local şi să ia măsurile necesare remedierii problemelor cu care se confruntă cetăţenii din acele zone.

„Ar fi bine ca la astfel de lucrări să se dea bani şi pentru reabilitarea totală a străzii. Aici avem o problemă pe care au sesizat-o mai mulţi primari şi la ministere şi la Adunarea Municipiilor din România, fără a se rezolva însă ceva. Dacă avem o problemă la acest proiect nu este la calitatea lucrărilor făcute în subteran, la care nu avem îndoieli, ci la readucerea străzii la starea iniţială”, a spus Lungu, care a apreciat iniţiativa alesului local de a veni la comandament cu o serie de probleme concrete pe care să le prezinte constructorilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Pfeiffer, „urecheaţi” de un consilier local pentru dezastrul lăsat în urmă pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Reprezentanţii Pfeiffer, „urecheaţi” de un consilier local pentru dezastrul lăsat în urmă pe străzile Sucevei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei