Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Social Economy 4 All”

La Cornu Luncii va fi deschisă mâine Cooperativa socială „Lemn Therapy”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cornu Luncii va fi deschisă mâine Cooperativa socială „Lemn Therapy”, una dintre cele trei cooperative sociale create în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Social Economy 4 All” şi care are ca obiect de activitate fabricarea mobilierului de exterior. Alte două Structuri de Economie Socială (SES) au fost înfiinţate în comuna Dărmăneşti, din judeţul Suceava, şi în comuna Bratca, din judeţul Bihor, şi au ca activitate fabricarea obiectelor din sticlă prin fuziune, respectiv întreţinerea spaţiilor verzi. Evenimentul de lansare va avea loc la ora 13:00, în Sala de Protocol din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii.

 

Proiect în valoare de 4.900.943 de lei

La „Lemn Therapy” vor lucra persoane cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. Cooperativa „Lemn Therapy” este creată în cadrul proiectului „Social Economy 4 All”, POSDRU/173/6.1/S/148302, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale“, implementat de comuna Cornu Luncii, în calitate de solicitant, împreună cu următoarele organizaţii în calitate de parteneri naţionali: Fundaţia ECOTOP pentru Cultură şi Educaţie Ecologistă Oradea – ECOTOP Oradea, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociaţia KULT-ART şi Die Querdenker, partenerul transnaţional din Austria.

Managerul de proiect, Niculina Doina Daneliuc, ne-a spus că „proiectul are o durată de implementare de 12 luni şi are o valoare totală de 4.900.943 de lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 4.802.924 de lei, iar cofinanţarea este de 98.018 lei (2%)”.

 

24 de persoane vulnerabile vor fi angajate la cele trei cooperative sociale

În Sala de Protocol din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică va fi organizată tot mâine, de la ora 11:00, de către Primăria Cornu Luncii, o conferinţă intermediară din cadrul proiectului „Social Economy 4 All”. Am aflat de la managerul de proiect Niculina Doina Daneliuc că obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model integrat pentru sprijinirea accesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile nord-est şi nord-vest ale României prin dezvoltarea unor structuri de economie socială în cadrul unui consorţiu profesionist transnaţional care să conducă la promovarea unei societăţi europene incluzive şi coezive.

„Până la momentul actual au fost identificaţi, selectaţi şi consiliaţi 372 de beneficiari din grupul ţintă. Au fost create 34 de noi locuri de muncă, dintre care 23 în management şi implementare şi nouă în Structurile de Economie Socială (SES) înfiinţate în cadrul proiectului. Au fost dezvoltate trei cooperative sociale la Cornu Luncii şi Dărmăneşti, în judeţul Suceava, şi Braţca, în judeţul Bihor. Aceste structuri de economie socială sprijină accesul pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile. Până la finalul proiectului vor fi angajate 24 de persoane în cele trei cooperative”, ne-a explicat Daneliuc.

În cadrul proiectului s-au derulat sesiuni de formare profesională pentru profesionişti în domeniul antreprenoriatului social (12 persoane), consiliere vocaţională (şase persoane) şi curs de instructor preparator formare (cinci persoane).

 

Cursuri de formare profesională pentru meseriile de tâmplar şi peisagist-floricultor

În prezent se derulează cursul de formare profesională pentru ocupaţia de tâmplar universal la care participă 28 de persoane din cadrul grupului ţintă, iar de la 1 iulie 2015 se derulează, pe parcursul a şase luni, sesiuni de instruire la locul de muncă, în cadrul celor trei cooperative destinate ucenicilor în domenii precum tâmplărie, îngrijire spaţii verzi şi prelucrarea sticlei.

Niculina Doina Daneliuc a completat că în cadrul proiectului "Social Economy 4 All" se organizează în această perioadă şi al doilea curs de calificare a persoanelor din grupul ţintă – peisagist-floricultor. „Acest program de formare profesională autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări este asigurat de SC Ascendo SRL Râmnicu Vâlcea. Cursul se va derula în perioada august-noiembrie. Deschiderea cursului a avut loc marţi, 25 august, la Liceul Teoretic Borod, judeţul Bihor. Instruirea practică se va desfăşura la Primăria din Borod”, a declarat managerul de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Cornu Luncii va fi deschisă mâine Cooperativa socială „Lemn Therapy”.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La Cornu Luncii va fi deschisă mâine Cooperativa socială „Lemn Therapy”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei